DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Váratlanul érte a hiba a Ferrarit

Még nem tudják pontosan, mi okozta Charles Leclerc kiesését az F1-es Spanyol Nagydíjon, de Mattia Binotto csapatvezető szerint semmi előjele nem volt az erőforrással kapcsolatos műszaki problémának.

Sokáig úgy tűnt, Charles Leclerc kényelmes győzelmet arathat a Formula-1-es Spanyol Nagydíjon, különösen Max Verstappen megcsúszása és DRS-gondjai után. A 27. körben azonban váratlanul lelassult alatta a Ferrari, így kénytelen volt kiállni a bokszba a monacói, aki a verseny végén a vb-vezetést is elbukta a végül nyerő Verstappennel szemben.

Arra egyelőre nincs válasza a Ferrarinak, hogy miért ment el a motorerő Leclerc autójából, Mattia Binotto csapatfőnök viszont azt elmondta, hogy számukra is derült égből villámcsapás volt a meghibásodás:

leclerc-boksz-ferrari-barcelona



„Hirtelen jött a hiba. Azt hiszem, Charles-tól értesültünk róla először, aki rádión szólt róla, s utána látták a mérnökök is az adatokból” – idézi Binottót a Motorsport.com szakoldal. „Úgyhogy nagyon hirtelen jött. Még nincs magyarázatunk rá. Ezért az erőforrást visszaküldjük Maranellóba az éjszaka folyamán, és másnap reggel szétszereljük.”

Az idei első nullázás ellenére Leclerc magabiztosan várja a folytatást, mert bár szerinte sem engedhetnek meg maguknak több ilyen kiesést, az addig látottak optimizmusra adnak okot. Amikor arról kérdezték a pilótát, hogy kézben volt-e a győzelem, így felelt:

„A teljesített köröket elnézve minden nagyon jól haladt. Úgy gondolom, nehéz lett volna utolérniük, mert már nyilván elég nagy volt a távolság, és a gumikopásunk is jó volt a lágy abroncsokon. Néhány körrel többet tudtunk teljesíteni hozzájuk képest. Úgyhogy igen, összességében szerintem irányításunk alatt tartottuk a futamot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: