DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: Magabiztosan várom a folytatást

Charles Leclerc magabiztosan haladt idei harmadik futamgyőzelme felé, azonban végül nem elég, hogy pontot sem szerzett Barcelonában, még a világbajnoki pontverseny első helyét is elveszítette.

Bár Verstappen a rajtnál nagyon közelített Leclerc-re, a monacói maga mögött tartotta őt, majd a holland kicsúszását követően egy elég magabiztos előnyt épített ki Leclerc, s úgy tűnt, hogy simán megnyerheti a Spanyol Nagydíjat, ám a 27. körben egyszer csak lelassult a Ferrari, az eddigi vb-éllovas pedig kiállni kényszerült.

Még futam közben foglalta össze a számára idő előtt véget érő versenyt és érzéseit a Ferrari pilótája: „Természetesen csalódott vagyok, ahogyan az egész csapat is az, de ha már így alakultak a dolgok, akkor nem tudunk jobbat tenni, mint a pozitívumokra koncentrálni. Ha visszatekintünk az egész hétvégére, akkor a tempónk rendben volt és a gumikkal is kiválóan bántunk, talán mi voltunk ebben a legjobbak, ami itt komoly tényező.”



Ez az egy technikai hiba azonban nem szegi kedvét Leclerc-nek: „Magabiztosan várom a szezon további részét. Meg kell persze értenünk, hogy mi okozta ezt a kiesést, hogy ez ne történhessen meg újra, mivel minden pont fontos, ma pedig – úgy tűnik – rengeteg ponttól estünk el” – mondta a még futam közben nyilatkozó Leclerc.

„Ezt nem sokszor engedhetjük meg magunknak a szezon hátralévő részében, de a csapat kiválóan dolgozott idáig, ez pedig része a Formula-1-nek, megesik az ilyen. Leszegjük a fejünket és erősebben térünk vissza a következő versenyen. Fáj, hogy ennyi pontot elvesztettünk, de még hosszú a szezon!”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: