DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Russellék célkeresztbe vették a Ferrarit

Idei legbiztatóbb időmérőjét produkálta a Mercedes: a negyedik helyről rajtoló brit és honfitársa, Lewis Hamilton egyaránt abban bízik, hogy a versenytempójuk még jobb lesz az F1-es Spanyol Nagydíjon.

Úgy fest, Miamival ellentétben már nem csak a szabadedzésekre korlátozódik a fellángolás a Mercedesnél: bár a pole-pozíciótól ezúttal is messze voltak, a negyediknek kvalifikáló George Russell révén az egyik Red Bullt elkapták az időmérőn, és Lewis Hamilton is biztosan szerezte meg a harmadik soros rajthelyét. Russell a kvalifikáció után ráadásul úgy nyilatkozott, hogy szerinte még maradt is bennük, a hosszabb etapokon pedig eleve erősebbnek tűntek eddig:

„Valójában nem ez volt a legtökéletesebb időmérő edzésünk” – nyilatkozta a Sky Sports kamerái előtt. „Nem sikerült a megfelelő tartományba hoznunk a gumikat, és úgy éreztem, még sokkal több is lehetett volna bennünk köridő tekintetében. Így is bejöttünk negyediknek, ami a legjobb időmérős eredményünk a szezonban.”

russell-mercedes-barcelona-day1-f1



„Ha pedig megnézzük a pénteki tempónkat, a versenyen jobb lehet az autónk, mint a kvalifikáción, szóval esélyünk lehet a Ferrari ellen. A Red Bull viszont, különösen Max, kicsit gyorsabbnak tűnik, de a többiből bármi lehet” – fogalmazta meg a célkitűzéseket Russell, aki azt is hozzátette, hogy mivel alig pattogott eddig Barcelonában a W13-as, most kevésbé is érzi magát fáradtnak az időmérő után.

A hatodik rajthelyet megszerző Hamilton háláját fejezte ki a csapat irányába a Spanyol Nagydíj eddigi részében tapasztalt fejlődésért: „Nagyszerű munkát végzett a csapat, szóval nagy-nagy köszönet mindenkinek, hogy tovább nyomta keményen a gyárban, mivel most már nem pattogtunk az egyenesben, ami óriási előrelépés számunkra, s az autó is összességében jobb ezen a hétvégén. Van némi pattogásunk a nagy tempójú kanyarokban, mint a 3-as és 9-es, úgyhogy még dolgoznunk kell ezen, hogy megnézzük, tudunk-e máshol leszorítóerőt nyerni.”

A hétszeres világbajnok így sem volt teljesen elégedett: „Kicsit csalódott vagyok, mert előrébb akartam végezni, és George révén láthatjuk is, hogy előrébb tudott zárni, mint én, de tovább fogom nyomni” – mondta el Hamilton, aki a futam esélyeit illetően hasonlóan látja a viszonyokat, mint ifjabb kollégája: „Tegnap mutattuk eddig a legjobb versenytempót, szóval ha esetleg el tudnánk kezdeni harcolni a Ferrarikkal, az lenyűgöző lenne. Úgy vélem, a Red Bullok tűnnek a leggyorsabbnak, de úgy fest, talán a Ferrarikkal felvehetjük a harcot holnap, s ez óriási lépés nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: