DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Latifi: Az F1 hatalmas áldozatokkal jár

Óriási elkötelezettségre van szüksége az Európán kívülről érkező versenyzőknek Nicholas Latifi szerint. A kanadai pilóta úgy véli, fiatalon nagy lépés elszakadni a családtól és az otthontól.

Bár a futamok egyre inkább szétszóródnak, a sportág jelentős részben még mindig Európában tevékenykedik, és a csapatok főhadiszállásai is az öreg kontinensen találhatók. Mindez nagy feladatot ad azoknak a fiatal tehetségeknek, akik messzebbről érkeznek, és építeni próbálják karrierjüket, a különböző utánpótlás szériákban.

Ez hatalmas áldozatokat kíván meg a Williams kanadai pilótája szerint, aki úgy gondolja, jelenleg van néhány versenyző a mezőnyben, akik már átélték ezt.

„Ez mindenképpen egy nagyon nagy elkötelezettség az észak-amerikaiaknak, és másoknak is. Nyilvánvalóan Daniel Ricciardo is eléggé át tudja érezni ezt. Határozottan nagy áldozatot jelent. Már nagyon fiatalon elköltözöl a családodtól, a barátaidtól és az otthonodtól” – idézte Latifit a PlanetF1.



 

„Európában a legtöbb versenyzőnek, aki a junior szériákban indul, lehetősége van arra, hogy egy vagy kétórás repülőúttal hazautazzon, és a szabadidejében találkozzon a családjával és a barátaival, de ez nyilvánvalóan nem volt meg számomra, és biztos vagyok benne, hogy Checo, Lance vagy Daniel számára sem. Ez nehéz dolog, és olyasvalami, ami a munkával jár. Nagyon örültem, hogy ezt tehetem, és a szenvedélyemet követhetem” – folytatta a Williams versenyzője.

Latifi szerint bármennyire is nehéz ebben a helyzetben lenni, emlékezniük kell arra az Európán kívüli versenyzőknek, hogy mennyire szerencsések.

„Ez minden olyan versenyzőnek elkötelezettséggel jár, aki európai székhelyű, és a junior szériában versenyez, akár már magas szinten. Biztos vagyok benne, hogy ha meg akarják tenni ezt a lépést, akkor ezt szívesen megteszik, mert nyilvánvalóan ez a csúcs, és úgy vélem, a legtöbb versenyző szeretne ebben a helyzetben lenni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: