DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ralf Schumacher: Mick túl sokat hibázik

Kritikával illette az F1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj után unokaöccsét az ex-F1-es német: szerinte nem fér bele ez a sok hiba a Haas pilótájától, akinek Magnussent is le kellene győznie olykor.

Nem indult rosszul Mick Schumacher számára az imolai hétvége: az időmérőt a 11. helyen zárta, amelyen a sprinten még javított is egy pozíciót. A vasárnap azonban már nem ment ilyen jól a németnek, hiszen rögtön a start után megforgott, majd a verseny hajrájában is hibázott egyet a Variante Alta sikánban, így csupán a 17. helyen futott be.

ralf-mick-schumacher-haas-imola-2022



Mick nagybátyja, az ex-F1-es Ralf Schumacher emiatt némi kritikával is illette a fiatal németet – a Sky Sport Germany oldalán vezetett rovatában írt az unokaöccse olaszországi produkciójáról:

„Jó munkát végzett száraz körülmények között, a sprinten elért eredménye remek volt, aztán viszont a futamon túl sok hibát követett el. Nehéz esős körülmények között rajtolni, még Daniel Ricciardo is megcsúszott, az ilyesmi bárkivel előfordul. A második hiba viszont már túl sok volt. Ki kell mondani, hogy ilyennek nem lenne szabad megtörténnie.”

Ralf Schumacher arra is rámutatott, hogy eddig a visszatérő Kevin Magnussen egyértelműen felülmúlja őt a Haasnál, és ezen változtatnia kell: „Át kell gondolnia az egész hétvégét, hogy tapasztalatot gyűjtsön és jobban teljesítsen. A következő néhány futamon viszont Magnussen előtt is kell végeznie. Mick viszont jobban ráérez az új pályákra, ezt már megmutatta. Ezért számítok tőle valamire Miamiban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: