DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher a pontszerzésben bízott

Már az első körben elúszott Mick Schumacher esélye a pontszerzésre, amikor összekoccant Fernando Alonso autójával. A Haas pilótája úgy érzi, a tempójukkal nem lett volna gond.
Továbbra sincs szerencséje Mick Schumachernek. A fiatal német versenyző a szezonnyitón kevéssel maradt le a pontszerzésről, Szaúd-Arábiában egy baleset miatt nem állhatott rajthoz, Ausztráliában pedig eléggé szenvedett a Haas. Imolában úgy tűnt, minden összeállhat, ám a sprinten elért 10. helyezése ellenére nem alakultak jól a dolgok számára.

Az amerikai istálló pilótájának már a rajt után tönkrement a versenye, amikor összeért Fernando Alonsóval és megpördült az autója. Az eset következtében a mezőny végére esett vissza, és körhátrányban fejezte be a versenyt.



„Azt hiszem a rajt nem volt túl jó, ami a kelleténél is nehezebbé tette a dolgokat. Elég szűk volt a kettes és hármas kanyar, szóval eddig sem volt könnyű dolgunk, de sajnos ott volt az a megpördülés, ami sok pozícióba került” – idézte Schumachert a Give Me Sport.

A 23 esztendős versenyző egyelőre továbbra pont nélkül áll, de úgy érzi, most kifejezetten jó esélyei voltak.

„Határozottan, megvolt a tempó ahhoz, hogy a tízedik hely körül legyünk. Ha vonatozásban vettünk volna részt, akkor elég nehéz lett volna felzárkózni, és lehet, hogy lemaradunk a pontokról, de ilyenkor sosem lehet tudni, bármi megtörténhet” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: