DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso nem vette észre az ütközést

Nem bosszantja magát a kiesésen, és pozitívan tekint a jövőbe Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok elmondása szerint nem észlelte a Mick Schumacherrel való koccanást.

Bár ígéretesen kezdődött az Alpine hétvégéje, végül elég szerencsétlenül alakultak a dolgok spanyol versenyzőjük számára. Fernando Alonso a sprintversenyen technikai gondokkal küzdött, így bukott néhány pozíciót az időmérő edzéshez képest, a vasárnapi futamot pedig kénytelen volt idő előtt befejezni.

Alonso autójának a rajt utáni csaták során ütközött neki Mick Schumacher, az eset következtében pedig jelentősen megsérült az Alpine oldaldoboza. A kétszeres világbajnok ennek ellenére nem bosszankodott, mivel nem vette észre az esetet, és úgy véli, jobb ilyen eredményekkel kezdeni egy szezont, mint rosszul befejezni.



„Nem sokat éreztem ebből, nyilván egy nagyon kicsi érintés volt Micktől. Csak a visszajátszáson láttam, de ez nyilvánvalóan elég volt ahhoz, hogy tönkre tegye az autómat. Azt hiszem, eddig sok szerencsétlen pillanat volt számomra a bajnokságban, ami nem rajtam múlt, ez pedig egy újabb példa erre. Inkább szeretném jobban zárni a szezont, mint jól kezdeni, aztán rosszul befejezni. Ha választani lehet, én inkább az utóbbinál maradok, és jobb teljesítménnyel zárom le, de egyértelmű, hogy négy futam után két ponttal állni, miközben 25 vagy 30 is lehetne, nagyon fájdalmas” – idézte Alonso szavait a Racefans.

Az Alpine rutinos versenyzője emlékeztetett mindenkit a tavalyi szezonra, amikor szintén gondokkal küzdöttek, ám az idény második felében már sokkal eredményesebbek voltak.

„Vannak megbízhatósági problémáink, már Ausztráliában is volt ilyen, ma viszont mindenki összeért a rajtnál. A többiek autója törhetetlennek tűnik, mert elég volt egy kisebb puszi Micktől, és miénk azonnal tönkrement. 19 futam még hátra van, tavaly Imola után csak egy pontom volt, a szezon is egy kicsit durvább volt, de versenyképesen voltunk a végén. Meglátjuk, hogy idén sikerül-e ugyanez” – zárta gondolatait Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: