DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: Ez versenyről versenyre változni fog

A Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint folyamatosan billeghet a 2022-es idény során, hogy az adott helyszínen és hétvégén éppen ők vagy a rivális Red Bullok lesznek az erősebbek.

Négy futam elteltével 2-2-re áll a győzelmek tekintetében a Ferrari és a Red Bull (és azon belül is Charles Leclerc és Max Verstappen) a Formula-1-ben. A két élcsapat között eddig folyamatosan változott az erősorrend: két hete Ausztráliában például az F1-75-ös egyértelműen jobbnak tűnt, Imolában viszont az RB18-as nyújtott erősebb produkciót.

ferrari-redbull-imola-f1-dppi



Mattia Binotto, a Ferrari csapatvezetője a számukra kudarccal felérő eredményt hozó Emilia-Romagna-i Nagydíj után úgy fogalmazott, hogy szerinte az évad további részében is megfigyelhető lesz ez a hullámzás:

„Nyilvánvaló, hogy a Red Bull erős és tudjuk, hogy fejlesztik az autót, de két hete Melbourne-ben pedig a miénk volt a legjobb autó. Most az ellenkezőjét láthattuk. Versenyről versenyre változhat kissé az erőegyensúly, de összességében itt is jó csomagunk volt. Második helyen végeztünk az időmérőn, másodikak voltunk esős körülmények között, szárazon pedig jól sikerült a sprint.”

A Ferrari a legtöbb riválisával ellentétben komoly fejlesztések nélkül vágott neki az imolai hétvégének, de Binotto is tudja, hogy ez a terület dönti majd el a világbajnoki versenyfutást: „Tudjuk, hogy a fejlesztés lesz a kulcsa a szezonnak, efelől nincs kétségünk, és tudjuk, hogy a Red Bull nagyon erős lesz, de ismétlem: kielemezzük a mostani eredményeket, és onnan lépünk tovább.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: