DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Verstappen apja élvezte Hamilton lekörözését

Jos Verstappen szerint egyértelmű, hogy a Red Bull erősödött Imolában, ennek volt az eredménye egyfelől a tavalyi ellenfél lekörözése, másfelől pedig a Ferrari hibára kényszerítése.

Max Verstappen magabiztos győzelmét hozta a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj, miközben Lewis Hamilton és a Mercedes küszködése tovább folytatódott: nem elég, hogy csupán a 13. helyen ért célba a hétszeres világbajnok, még kört is kapott a hollandtól, akivel tavaly még kiélezett küzdelmet vívott a vb-címért. Míg a Red Bull-pilóta ennek kapcsán úgy nyilatkozott, hogy nem lepte meg a lekörözés ténye, édesapja, az ex-F1-es Jos Verstappen viszont kifejezetten örült ennek:

verstappen-hamilton-imola-1



„Hogy őszinte legyek, valóban élveztem a tavaly történtek után azt látni, hogy Max lekörözte Hamiltont” – idézi a korábbi versenyző szavait a RacingNews365.com szaklap. „Nagyon kemény hétvégéje volt, miközben a csapattársa, George Russell kiegyensúlyozottabbnak látszott. Nem gyakran adódik lehetőség lekörözni egy Mercedest.”

Jos Verstappen a fia teljesítményével ugyanakkor maradéktalanul elégedett volt: „Maxnak kiváló hétvégéje volt Imolában, hihetetlenül erősnek találtam. Egyetlen hibát sem követett el, erősen teljesített és mindent az irányítása alatt tartott. A Red Bull egyértelműen tett egy lépést a helyes irányba. Természetesen tudtuk, hogy érkeznek fejlesztések, de az időjárás miatt nehéz volt az összehasonlítás. De nyilvánvalóan levonhatjuk azt a következtetést, hogy erősebbek lettünk.”

A címvédő apja azt is hozzátette: Imolában annak is láthattuk a jelét, hogy amennyiben a Red Bull képes nyomást helyezni rájuk, akkor a Ferrari is meg tud inogni. Ennek volt az egyik jele, hogy a sprinten gyorsabban elkoptatták az abroncsaikat, valamint az is, hogy vasárnap Charles Leclerc a második helyért csatázva forgott meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: