DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo elnézést kért Sainztól

Elismerte a felelősségét az F1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj első körében történt ütközésért az ausztrál: a McLaren pilótája később át is ment a Ferrari garázsába bocsánatot kérni a spanyoltól.

Nem úszta meg a mezőny baleset nélkül a vizes pályán az imolai futam startját vasárnap: Daniel Ricciardo és Carlos Sainz akadt össze az első körben, a spanyol pedig a kavicságyban is ragadt a Ferrari hazai pályán – és bár az ausztrál továbbment, de az ő versenyét is tönkretette az incidens. Ricciardo a leintés után elismerte, hogy ő hibázott az ütközésnél:

ricciardo-sainz-crash-imola-dppi



„Eredetileg azt gondoltam, hogy belelöktek Carlosba, de úgy gondolom, eleinte én mentem neki, és utána kaptam még egy kis segítséget hátulról” – nyilatkozta a Formula.hu jelenlétében a McLaren versenyzője. „Tudjuk, hogy az 1-es kanyarban összesűrűsödünk, és azt hiszem, rámentem a rázókőre, hogy kicsit nagyobb helyet hagyjak magamnak. De ahogy rámentem, egyből elkezdtem csúszni, aztán egy ponton Carlos balra kanyarodott a jobbos előtt, így összeértünk. Amint hozzáértem, láttam, hogy megforog, és tudtam, hogy ez nem mókás.”

„Ezzel nyilván tönkretettem a versenyemet, és egyúttal az övét is. Egyértelműen én vagyok felelős ezért, nem hiszem, hogy teljesen blokkoltak volna a kerekeim és úgy csúsztam volna bele, de nyilván trükkösek voltak a körülmények.”

Ricciardo azt is elmondta, hogy elnézést fog kérni Sainztól, s a helyszínen készült képek alapján később valóban átment a Ferrari garázsába: „Meg fogom nézni az onboard felvételeket, hogy tehettem volna-e valamit, hogy ezt elkerüljem vagy egyszerűen ennyi csúszós volt az aszfalt. A fejemben az van, hogy esetleg lehettem volna óvatosabb, mehettem volna lassabban. De olykor ha konzervatív vagy, még nagyobb veszélynek teszed ki magad, mert szendvicsbe kerülünk vagy ilyesmi. De meg fogom nézni az onboardot, aztán pedig elnézést kérek Carlostól. Egy bocsánatkérés nem változtat semmin, de most ennyit tudok tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: