DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Leclerc olyan szerencsés, mint Hamilton”

A veszélyes szituációkban hasonlóan szerencsés a Ferrari pilótája, mint Lewis Hamilton a Red Bull tanácsadója szerint. Helmut Marko úgy véli, a monacói kissé ideges volt Imolában.

Bár a futamgyőzelemre is komoly esélye volt, végül egy rossz rajt és egy megpördülés miatt csak a hatodik helyen zárt Charles Leclerc. A világbajnoki pontverseny éllovasa már a futam elején pozíciókat bukott, ám egy jó stratégiának köszönhetően még a második helyre is esélye lett volna, ha nem hibázik.

A kicsúszás után a monacói versenyző a falnak koccant, de szerencséjére csak az első szárnya sérült meg. A helyzet láttán Lewis Hamilton jutott eszébe Helmut Markónak, aki úgy érzi, Leclerc gyorsan megrázta magát az eset után.



„Az idegesség már a pénteki edzésen is ott volt, amikor megpördült, de ugyanolyan szerencsés, mint Hamilton. Hihetetlen. A földre kerül, és képes folytatni, de ez így van rendben” – idézte Marko szavait a PlanetF1.com

Az osztrák istálló szakembere az imolai kettős győzelmük ellenére sem bízná el magát, de szerinte nyitottá vált a bajnokság.

„A döntő tényező az volt, hogy beszereltük a frissítéseket annak ellenére, hogy csak egy szabadedzésünk volt. Minden működött, ezért állt dobogóra az aerodinamikai specialistánk, Enrico Balbo. Világossá vált számunkra, hogy a bajnokság még mindig nyitott, de a Ferrari nagyon erős, ezért továbbra is teljes gőzzel kell dolgoznunk. Két nagyon erős versenyzőnk van, Perez is egyre erősebb, szóval ebből a szempontból kissé optimistán tekintünk a jövőbe” – zárta gondolatait Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: