DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: Már a pontszerzésnek is örülünk majd

A Mercedes csapatfőnöke is egyre nehezebben talál pozitív jelzőket alakulatára, akik a sprinten egyáltalán nem tudtak előrébb lépni, és a hétvégére alaposan lejjebb kell adniuk az elvárásaikból.

Remélte a Mercedes, hogy Imolába érkezve már kifizetődik majd a kemény munka, ami az év eleje óta zajlik a gyárban, miután a vártnál jóval gyengébben indítottak. A hétvége eddig azonban minden eddiginél nagyobb arcul csapás volt nekik: George Russell látszólag javuló tendenciája a sprint előtti második szabadedzésen csak tiszavirág életű volt, és végül mindketten ott maradtak, ahol voltak, a tízen kívül. Russell tartotta a pénteki időmérőn megszerzett pozícióját, míg Lewis Hamilton egyet még bukva a 14. helyről várhatja a holnapi futam rajtját.

Hamilton már az időmérő után elmondta, csapatként leszerepeltek, a sprintet követően pedig még pesszimistábban nyilatkozott: egyenesen úgy fogalmazott, itt a vége számukra a világbajnokságnak. Russell sem tudott szívderítőbb dolgokat kiemelni a hétvége eddigi részéből, és most már főnökük, Toto Wolff is osztja a versenyzők reményvesztettségét.



„Szerintem a pontszerzés a minimum, amit meg kell céloznunk, de őszintén szólva ez egyáltalán nem felel meg a várakozásainknak. Ezt a hétvégét úgy, ahogy van, le is írhatjuk” – kezdte Wolff a sprint utáni nyilatkozatát. Ő sem talált semmi olyat, amibe ezúttal kapaszkodhatnának, így szinte az esélytelenek nyugalmával várják a futamot. „Mondhatnánk, hogy próbáljuk levonni a tanulságot és fejlődni, de most még a gumik felmelegítésében sem voltunk jók, szóval innentől tényleg nem igazán tudunk mihez kezdeni.”

Nem várhatunk csodát a verseny rajtjától sem, mert nagyon nehéz előzni. Persze felzárkózhatunk, ahogy ma is volt rá példa, de ez nem megy majd annyira gyorsan. Tanulunk, rendben, de ez megint elég szégyenteljes élmény” – kommentálta az újabb kudarcot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: