DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton szinte elismerte, hogy elúszott a vb-cím

Bár nem konkrétan úgy fogalmazott, de a hétszeres világbajnok imolai sprint utáni szavaiból eléggé egyértelmű, hogy a Mercedes F1-es pilótája nem lát már esélyt idén arra, hogy visszatérjenek az élre.

Még az előző három hétvégénél is jobban szenved egyelőre a Mercedes az Emilia-Romagna-i Nagydíjon: bár a szárazon zajlott második szabadedzésen adtak némi életjelet, a sprinten viszont egyáltalán nem tudtak javítani a pénteken megszerzett pozícióikon, így George Russell csak a 11., Lewis Hamilton pedig mindössze a 14. helyen futott be, s onnan kezdheti meg a vasárnapi versenyt.

hamilton-imola-dppi-2022



A sprint után Hamilton eléggé lemondóan nyilatkozott, s bár konkrétan nem hangzott el a szájából, hogy semmi esélyük nem maradt a vb-címre 2022-ben, ki lehetett ezt olvasni a szavaiból: „Rengeteg munka zajlik a háttérben, de ez van. Ezzel rendelkezünk, és végső soron nem sikerült idén beletalálnunk, de mindenki a tőle telhető legkeményebben dolgozik azon, hogy ezt korrigáljuk” – fogalmazott a Sky Sports kamerái előtt.

Arra a kérdésre, hogy miként viseli ő és a Mercedes a megpróbáltatásokat, így felelt a brit pilóta: „Sok-sok nehéz éven ment át már a csapat. Rengeteg ember, akivel itt együtt dolgozom, sőt a legtöbbjük már vagy húsz éve a csapatnál van. A 2013-as például nem a legnagyszerűbb év volt. Azóta viszont nagyszerű szezonjaink voltak.”

„Együtt maradunk, igyekszünk motiválni egymást, hiszen ezzel a helyzettel kell szembenéznünk. Mindenki leszegett fejjel és keményen dolgozik. Egyértelmű, hogy nem vagyunk harcban ezért a bajnokságért, de azért harcolunk, hogy megértsük az autót és fejlődjünk az idény során” – mondta el Hamilton, aki a sprint pozitívumait egyetlen kurta mondatban összegezni tudta: „Gyűjtöttünk adatokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: