DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Leszerepeltünk csapatként

Történelmi mélypontnak is tekinthető a Mercedes pénteki szereplése, pilótáik szerint innentől már jobb a túlélésre játszani. A sprint mindenesetre segíthet nekik a kármentésben.

Tíz éve nem fordult elő olyan, mint ami az Emilia-Romagna-i Nagydíj pénteki időmérőjén esett meg a Mercedesszel. Sem Lewis Hamilton, sem George Russell nem jutott ugyanis tovább a Q3-ba; a hétszeres világbajnok csak a 13. helyet szerezte meg a szombati sprintre, míg Russell a legjobb tízről elsőként lemaradva pusztán azzal vigasztalódhat, hogy újfent előrébb végzett csapattársánál.

Nem meglepő, hogy mindketten pesszimistán értékelték a történteket. Hamilton szerint egyáltalán nem lehetnek büszkék magukra, pláne, hogy sorozatban a negyedik szenvedős hétvégéjüket produkálják. „Ez nem volt jó, természetesen csalódottak vagyunk. Optimistán jöttünk ide, mivel azt láttuk, hogy mindenki nagyon keményen dolgozik a gyárban, aztán semmi sem akart összejönni. Elkeserítő, csapatként ma leszerepeltünk. Nem tettünk meg dolgokat, amiket meg kellett volna” – hangzottak a hétszeres világbajnok első gondolatai a Q2-es kiesés után.



A sprint még némi reményt adhat nekik vasárnapra, de Hamilton már mindennek örülne. „Keményen fogunk dolgozni, hogy előrébb lépjünk a sprinten. Nehéz verseny lesz, de az időjárás talán már kegyesebb lesz, és ki tudja, talán előrefelé mozgunk majd a mezőnyben. Most már minden hétvége a kármentésről szól” – fogalmazott.

Csapattársa is a sprinttől vár némi pozitív fordulatot, de hiú ábrándjai neki sincsenek. „Elég kár volt, hogy épp így jött ki a piros zászló. De ha van hétvége, ahol rendben van, hogy nem ott vagyunk, ahova vártuk magunkat, az a sprint hétvégéje. Persze ettől a helyzet még nem ideális, de nyerhetünk néhány pozíciót holnap” – mondta a Mercedes britje.

A rendkívüli hétvégi formátumnak azonban a hátrányát is látja; úgy véli ugyanakkor, még ha nem is az ő kezükre játszanak majd a körülmények, ennél már csak jobb jöhet. „Általában a sprinten nem sok minden történik. Érdekes lesz figyelni, vajon ezekkel az új autókkal közelebb lehetünk-e egymáshoz. Mindenesetre nem gondolom, hogy a körök száma és a gumikopás mértéke elég lesz ahhoz, hogy előnybe kerüljünk a riválisainkkal szemben. Meglátjuk, mit tehetünk, szerencsére ott lesz még a vasárnap is. Csak felfelé vihet az út.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: