DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso megtartaná az ötödik helyét

Jól halászott a zavarosban a kétszeres F1-es világbajnok spanyol, aki mindent bele fog adni az imolai sprinten. Az Alpine örömét Ocon váltóhiba miatti korai búcsúja árnyékolta be.

Erős teljesítményt tett le az asztalra az Emilia-Romagna-i Nagydíj esős pénteki időmérőjén Fernando Alonso, aki az ötödik helyre kvalifikálta magát az Alpine-nal – igaz, középmezőnybeli ellenfeleik közül Lando Norris és Kevin Magnussen is megelőzte a spanyolt. A kétszeres világbajnok elégedetten értékelte az első nap történéseit Imolában:

„Jó érzés a top 5-ben lenni a változó körülményekkel és piros zászlókkal tarkított zűrzavaros időmérő után” – idézi szavait a PlanetF1.com szakoldal. „Amikor az esős idő folyamatosan változtat a pályán, bármi megtörténhet. Összességében elégedett vagyok a top 5-ös eredménnyel holnapra. Nagyon magabiztosan érzem magam az autóban, kihozom belőle a maximumot. A megbízhatóság volt eddig a gyenge pontunk, szóval bízzunk benne, hogy ezúttal tiszta hétvégénk lesz és meg tudjuk tartani ezt a pozíciót.”

alonso-dppi-imola-1



Arra a kérdésre, hogy az elejétől kezdve mindent bele fog-e adni a szombati sprinten (amelynek első, tavaly silverstone-i kiadásán épp az ő parádés startja volt a fő esemény), így felelt Alonso: „Igen, száz százalékig.”

Annak, hogy Alonso ötödik rajthelye ellenére is keserédes volt az időmérő az Alpine számára, Esteban Ocon tehetett, pontosabban az Ő Q1-es kiesése: a francia váltóhiba miatt volt kénytelen már az első szakaszban kiszállni a küzdelmekből. A műszaki hibának a felek elmondása szerint nincs köze ahhoz, hogy az autóban motort cseréltek pénteken. Ocon ennek ellenére nem kukázta még az imolai fordulót:

„Ez egy kemény nap volt számunkra. Nem tudtam befejezni a Q1-es körömet, egyből vissza kellett állnom a bokszba. Alaposan kivizsgáljuk, mi történt. Addig jónak tűnt az autó, szóval a szombati sprinten és vasárnap kell ezt visszahoznunk. Van még két verseny a hétvégén, potenciálisan némi esővel, szóval van még lehetőségünk megmenteni a hétvégénket” – fogalmazott a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: