DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 11. kedd
F1

McLaren: Idővel vissza fogunk térni

A wokingiak csapatfőnöke biztos benne, hogy meglesz a gyümölcse a munkájuknak, s már most is úgy érzi, hogy minden futamon harcba szállhatnak a pontszerzésért az MCL36-ossal.

A rémálomszerű Bahreini Nagydíj után, amelyen a sereghajtók között vánszorgott a McLaren, folyamatos az előrelépés a csapatnál: Ausztráliában már mindkét autójukkal pontokat szereztek az ötödik-hatodik helyen célba érve, ezzel a negyedik erőnek számítottak a tempó alapján. Bár a kitűzött céltól még messze vannak, Andreas Seidl csapatvezető bizakodó a folytatást illetően:

mclaren-melbourne-2022



„Úgy gondolom, olyan csomagunk van, amellyel minden versenyen harcba tudunk szállni a top 10-es helyekért” – nyilatkozta a RacingNews365.com hasábjain. „Bahrein szerintem egy speciális hétvége volt számunkra, hiszen előtte rengeteg kört veszítettünk el, amikor nem tudtunk menni a teszten. Természetesen nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Szeretnénk, ha versenyképes csomaggal rendelkeznénk, de dolgozunk rajta. Biztos vagyok benne, hogy idővel ugyan, de vissza fogunk térni.”

Házon belül egyelőre idén Lando Norris viszi a prímet: Dzsiddában ő szerezte meg az istálló első 2022-es pontjait, s Melbourne-ben is a brit ért célba előbb – igaz, Daniel Ricciardo közvetlenül mögötte futott be. Seidl így nyilatkozott ausztrál pilótája reménybeli formajavulásáról:

„Szerintem Ricciardo számára is az a legfontosabb, hogy látja, hogy fejlődünk. Ő is jó hétvégét teljesített, eléggé hasonló produkciót láthattunk mindkét sráctól, és pontosan ezt is szeretném. Két élversenyzőre van szükségem az autóinkban, hogy jobb pozíciókért harcolhassunk a konstruktőri világbajnokságon. Úgy vélem, ilyen szempontból minden jól alakul.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: