DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren rengeteget tanult az autóról

Már látja a fényt az alagút végén a McLaren csapata Andreas Seidl szerint. A wokingiak csapatfőnöke szerint van egy világos tervük a fejlesztéseket illetően, de úgy véli, türelmesnek kell maradniuk.

Bár az első két versenyhétvége kifejezetten rosszul sikerült a McLaren számára, Ausztráliában elég nagyot léptek előre és egy kettős pontszerzésnek örülhettek az Albert Parkban. A csapatfőnök szerint a javuló tempó többek között a pálya karakterisztikájának volt köszönhető, de az autójukat is jobban kiismerték.

„Miután rájöttünk arra, hogy hiányzik a teljesítményünk, fontos volt, hogy a lehető leggyorsabban elvégezzük az elemzést, és minél hamarabb kidolgozzuk a tervünket javulást illetően. Nagyon boldog vagyok, hogy elmondhatom, végre van egy világos tervünk. Már tudjuk, mit kell tennünk az autóval a következő lépéseket illetően, de ez némi időt vesz igénybe. Türelmesnek kell lennünk, minden ambíció ellenére, de a legfontosabb, hogy van egy egyértelmű tervünk, amit most végre is hajtunk” – idézte Andreas Seidl szavait a Motorsport.



A szakember arra nem akart kitérni, hogy pontosan milyen hiányosságaik vannak, azt azonban elismerte, hogy a versenygépük kapott néhány újítást az ausztrál hétvége előtt.

„Hoztunk néhány kisebb fejlesztést az autóhoz, amelyek beváltak, a karakterisztika is megfelelt a jelenlegi csomagunknak, és a pálya is gyorsabbá vált.  Új dolgokat tanultunk az autóról Dzsiddában, ezeket pedig itt is alkalmazni tudtuk, ami versenyképesebb helyzetbe hozott minket egy körön és a futamon is. Ez nagyszerű motiváció a csapatnál mindenki számára, hogy továbbra is keményen dolgozzanak, mert most olyan helyzetben vagyunk, hogy a jelenlegi csomaggal előre haladva a pontszerző helyekért küzdhetünk. Ez egy előrelépés ahhoz képest, ahol a szezont kezdtük, de nyilvánvalóan nem ott tartunk, ahol csapatként lenni szeretnénk. Nem szabad túlzottan izgulnunk, és lehajtott fejjel, kemények kell tovább dolgoznunk” – zárta gondolatait Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: