DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo: Jó, hogy épp itt javultunk

Végre nem egy felejthető hétvégét teljesített a McLaren, a Méhészborz pedig kifejezetten örül, hogy hazai közönség előtt kezdett magára találni a csapat. Jár a vállveregetés, de nem nagyon.

A 2021-es remek kezdés és az olaszországi győzelem után a McLaren kicsit elveszett lett a szezon végére, és elveszítették a konstruktőri harmadik helyért folytatott csatát a Ferrarival szemben. Aztán míg a vörösök a mezőny éléig törtek előre, addig a wokingiak gyengén kezdték az idényt; a legjobb tízbe jutás is szenvedés volt, és a versenyen is messze elmaradtak az eredményeik attól, amit tavaly megszoktak.

Ausztráliában azonban már kezdtek a 2021-es önmagukra emlékeztetni, Lando Norris időmérős negyedik helye az első két versenyhétvége után már szinte csodaszámba ment. De Daniel Ricciardo sem panaszkodhatott, végül rajtpozíciójához képes egy helyet javítva hatodikként zárta hazai nagydíját. „Talán ezzel foglaltuk a legjobban össze a hétvégét” – kommentálta is rögtön a leintés után.

Persze éppen ő sosem hitt abban, hogy a McLarent temetni kell. „Bahreinből is pozitívan távoztam, mert tudtam, hogy képesek leszünk fordítani. Azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan megy majd, de kibékülök vele. Ez a hétvége sokkal-sokkal simább volt számunkra, és sokkal többet mutattunk a valódi teljesítményünkből” – folytatta Ricciardo, aki a saját versenyével nem volt tökéletesen elégedett, véleménye szerint kiegyensúlyozottabbnak kellene lennie. „A verseny néhány szakaszában versenyképesebb voltam, az elején például erősnek éreztem magam a közepes keveréken. De a keményeken aztán visszaestem.”



A csapat sikerének viszont mindennél jobban örül. „Elnézve az elmúlt néhány futamot, ez hatalmas eredmény. Igaz, sokkal optimistábbak lettünk az első két verseny után. Tudom, hogy az eredmények elég gyengék voltak és az autót se értettük teljesen, de tudtam, hogy találni fogunk valamit. Nem gondoltam volna, hogy a harmadik versenyre sikerül, de örülök, hogy éppen itt, az otthonomban történt.”

Ricciardo három év után versenyezhetett újból hazájában, ahol elképesztő volt az érdeklődés a nagydíj iránt, Ausztrália történetének leglátogatottabb sporteseménye lett. Ez a Méhészborz szívét is megmelengette. „Őrületes. Amikor kiszálltam az autóból, nagyon hangos éljenzésben törtek ki, én pedig azt gondoltam, hogy hűha, mindezt csak egy hatodik hely miatt. El sem tudom képzelni, mi lett volna, ha nyerek, vagy dobogóra állok. Muszáj lett volna bent tartanom a füldugómat. Örülök, hogy ennyien eljöttek, szerintem jó hétvégéjük volt” – mondta az ausztrál, aki a futam előtt még arról panaszkodott, hogy fáj az állkapcsa a sok mosolygástól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: