DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perezt aggasztják a sorozatos kiesések

A mexikói nem tagadta, hogy ő sem nyugodt a három versenyen begyűjtött három nullázás miatt, de bízik benne, hogy találnak megoldást – ahogy a Ferrari ausztráliai tempófölényére is.

Nem indult jól a Red Bull számára a 2022-es Formula-1-es idény: Bahreinben a futam hajrájában mindkét autójuk megadta magát, míg néhány napja Melbourne-ben Max Verstappen ugyancsak kiállni kényszerült. A nullázások miatt az energiaitalosok csupán a harmadik helyen állnak a konstruktőri vb-tabellán, míg a címvédő holland mindössze a hatodik pozíciót foglalja el.

Helmut Marko a minap úgy nyilatkozott, hogy megtalálták Verstappen ausztráliai kiesésének okát – bár konkrétumokat nem igazán árult el azon túl, hogy másról volt, mint a szezonnyitón. Mindenesetre az összetettben a csapattársát megelőző, negyedik helyen álló Sergio Perez sem nyugodt a sorozatos megbízhatósági nehézségek miatt:

perez-redbull-aus-2022



„Egyértelműen aggodalomra adnak okot” – idézi a mexikóit a Motorsport.com szakoldal. „Már az első három versenyen is sok pontot veszítettünk, amelyeknek a végelszámolásnál nagy jelentősége lehet a bajnokságban. Nyilván tisztában vagyunk ezzel. A Milton Keynes-i és az itteni csapat egyaránt teljes gőzzel dolgozik, hogy megoldásokkal álljunk elő. Meglátjuk, de biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk fordítani a dolgokat, és remélhetőleg újra a nulláról indulhatunk neki az európai szezonban.”

A Red Bull számára külön gondot jelent, hogy az Ausztrál Nagydíjon a Ferrari egyértelműen gyorsabbnak tűnt náluk, Charles Leclerc különösebb ellenállás nélkül nyerte a futamot. Perez is elismerte, hogy idén először a maranellóiak egy lépéssel előttük jártak:

„Más szintet képviseltek. Úgy gondolom, az egyensúly sem volt az igazi nálunk, kissé rossz irányba mentünk el az autóval. Alapos elemzésre lesz szükség. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk tanulni ebből a hétvégéből, mert úgy tűnt, kissé keményebben bántunk a gumikkal, mint a Ferrari.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: