DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Red Bull megtalálta a probléma okát

Sikerült rájönnie az osztrák istállónak, hogy mi okozta Max Verstappen technikai gondját az Ausztrál Nagydíjon. A címvédő idén már a másodjára nem ért célba, így gyorsan kell megoldást találniuk.

Akárcsak Bahreinben, úgy Ausztráliában is dobogós pozícióban autózott a címvédő, amikor egy technikai gond miatt kénytelen volt idő előtt befejezni a futamot. Noha Szaúd-Arábiában győzni tudott, ez Verstappen és a Red Bull számára hatalmas veszteség, hosszú távon pedig nem engedhetik meg maguknak az ilyen problémákat.

A verseny után nemsokkal a holland pilóta arról beszélt, hogy nincs egyértelmű megoldás, ezért keményen kell dolgozniuk a változás érdekében. Nemrégiben azonban Helmut Marko megerősítette, hogy sikerült megfejteniük, miért szivárgott az üzemanyag, ugyanakkor ennél jobban nem ment bele részletekbe.



„Tisztáztuk a Max autójában keletkezett üzemanyag-szivárgás okát. A dolog nagyon összetett, és a probléma teljesen más, mint Bahreinben volt” – mondta Horner a Speedweek kérdésére válaszolva.

A szakember nem árult el többet a vizsgálatuk eredményéről, azt viszont tudni lehet, hogy a Red Bullnál igyekeznek optimistán hozzáállni a dolgokhoz. Christian Horner például továbbra is hisz a sikerekben, mivel a csapatfőnök szerint egy kifejezetten gyors autóval rendelkeznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: