DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Az ellenfeleink nem lassítanak

A fejlesztéseket tekintve is éles lesz a harc Christian Horner és Adrian Newey szerint. A Red Bull szakemberei úgy vélik a fejlesztések ütemét a költségplafon irányítja majd.

Egy végletekig kiélezett csatában nyerte meg a Szaúd-Arábiai Nagydíjat Max Verstappen. A holland versenyzőt az utolsó körben is folyamatosan üldözte Charles Leclerc, aki egyelőre magabiztosan vezeti a pontversenyt.

Az első két futam után úgy tűnik, a Ferrari és a Red Bull a legerősebbek a mezőnyben, ám a verseny a pályán kívül a fejlesztéseket tekintve izgalmas lesz az energiaitalosok szerint, főként a költségcsökkentés miatt.

„Bahreinben és itt is olyan volt, mintha fél kézzel dolgoznánk. A költségplafon miatt nagy lesz fejlesztési verseny. A költségvetési sapka határozza meg, hogy mit és mikor vetünk be. Nagyszerű szezonunk van, és jó hogy visszatértünk” – mondta Adrian Newey a Sky Sports kamerái előtt.



A csapat főtervezőjének szavaival Christian Horner is egyetértett, aki úgy véli, figyelniük kell, mivel a riválisok is résen lesznek az újításokat tekintve.

„A költségplafon dönti el, hova helyezzük a fejlesztéseinket. Az új szabályok esetében mindig nagyok és gyorsak az első lépések, és az ellenfeleink sem fognak lassítani” – mondta Horner.

A csapatfőnök természetesen a futamról is szót ejtett. Horner szerint a címvédő higgadtsága döntött a végén.

„A DRS olyan erős volt, hogy egyik versenyző sem akarta odaadni a másiknak a lehetőséget. Hatalmas verseny volt, izgalmas utolsó körök, de elég volt ahhoz, hogy haza hozzuk. Max türelmes versenyzéssel vigyázott a gumikra, így a biztonsági autó után nyugodtan nekivághatott a hajrának” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: