DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Leclerc: Megvan a kölcsönös tisztelet

Nagy csatában maradt alul Charles Leclerc a címvédővel szemben. A Ferrari pilótája szerint az ilyen harcok, csak még jobban megerősítik az egymás iránti tiszteletet.

Egy újabb kiváló futamon van túl a Ferrari csapata, melynek pilótái a szezonnyitóhoz hasonlóan ismét dobogóra állhattak, ám ezúttal meg kellet elégedniük a második és a harmadik hellyel. Mindez leginkább Charles Leclerc számára lehet fájdalmas, aki az utolsó körökben veszítette el a harcot Max Verstappennel szemben és csak kevéssel maradt le a győzelemről.

„Nagyon élveztem ezt a versenyt. Kemény, de igazságos küzdelem volt, szerintem minden futamnak ilyennek kellene lennie. Természetesen nyerni akartam, épphogy lemaradtam erről. Más beállításokkal mentünk a Red Bullhoz képest, mi a kanyarokban voltunk gyorsabbak, ők inkább az egyenesekben, mert több leszorítóerővel rendelkeztünk. Nehéz volt így tartani a lépést, de ez már csak így megy. Nagyszerű munkát végeztek” – mondta Leclerc közvetlenül a futam után.



A monacói pilóta a leintés után szinte azonnal gratulált holland vetélytársának, mivel úgy véli mindig is tisztelték egymást.

„Mindig is megvolt ez a tisztelet, főleg egy ilyen verseny után, amikor egy utcai pályán, a határon autózunk és kockáztatunk, különösen a vége felé. Tiszteljük egymást, de természetesen most csalódott vagyok” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: