DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocon elnézést kért Schumachertől a baleset miatt

Az Alpine pilótája magára vállalta a felelősséget a Haas versenyzővel a Bahreini Nagydíj elején történt ütközés kapcsán. A francia örült a tempónak, amit utána mutatott a szezonnyitón.

A Bahreini Nagydíj egyetlen komolyabb incidense Esteban Ocon és Mick Schumacher között történt: az első körben, a 6-os kanyarban érte össze a két autó, amely miatt a Haas egy 360 fokos forgást is bemutatott. A felügyelők Ocont látták vétkesnek a balesetben: az indoklás szerint ugyan a francia kihátrált az előzési kísérletből, amikor Schumacher befordult, de a manőverét nem biztonságosan és kontrolláltan hajtotta végre. Az Alpine pilótája emiatt öt másodperces időbüntetést kapott a versenyen, valamint két büntetőpontot is a nyakába akasztották (így összesítve már háromnál jár).

ocon-bahrein-dppi



Amikor a RaceFans.net a balesetről kérdezte Ocont, a fiatal versenyző magára vállalta a felelősséget: „Bocsánatot kell kérnem Micktől az incidens miatt, egyértelműen az én hibám volt. Nem voltam eléggé mellette, hogy végre tudjam hajtani a manővert. Reméltem, hogy Mick látott engem, de nem, úgyhogy összeütköztünk. Elnézést kérhetek persze, de örülök, hogy sikerült 360 fokos pörgéssel folytatnia a versenyt, és hogy nem sérültek meg az autóink.”

Ocon ráadásul végül az előkelő hetedik helyen futott be, amivel elégedett volt: „Onnantól kezdve nagyon erős versenyt futottunk, az első két etapban remek tempóval zárkóztunk vissza, szép előzéseket bemutatva. A srácok is remek taktikát dolgoztak ki. Szóval jó első futam volt, két autóval a pontszerző zónában, elfogadjuk ezt az eredményt.”

Schumacher eközben a 11. helyével épp csak lemaradtak a pontokról: mint azt a Haas közleményében elmondta, az autóját már nem lehetett úgy vezetni a koccanás után, mint előtte. Ugyanakkor a német is bizakodó: „Látva Kevin ötödik helyét, az autónk képes erre, én is képes vagyok ugyanerre. Ez azt is jelenti, hogy egy őrült hétvégén a dobogóhoz is közel kerülhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: