DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A Mercedes változtatása egyértelműen nem jött be”

Vagy egészen kiválóan altat a Mercedes, vagy tényleg komoly gondokkal küszködik. Lewis Hamilton mindkét szabadedzésen látványosan szenvedett, Damon Hill szerint nem jött be a változtatás.

Már a fogadóirodák sem a Mercedest tartják fő esélyesnek az idénynyitón, egyelőre nem tudhatjuk, mire képes a csomag a többi pályán, de egyelőre látszatra Bahreinben nem a zsinórban nyolc konstruktőri bajnoki címet szerző istálló áll nyerésre.

George Russell még úgy ahogy tartotta magát egy bő fél másodperces lemaradással a második szabadedzésen leggyorsabbnak bizonyuló Max Verstappen mögött a legjobb ötben, ám Lewis Hamilton hátránya 1,2 másodpercig kúszott és az első után az esti gyakorláson sem találta az autó egyensúlyát. A Mercedes folyamatosan, durván pattog az aszfalton, de még mindig nem szabad egyértelműen kijelenteni, hogy csak ennyire lenne képes Toto Wolff gárdája.

Hamilton látványosan szenvedett pénteken mindkét edzésen - ennyire altat, vagy ilyen jók a riválisok?


Damon Hill a második edzés végén ecsetelte véleményét a Sky Sports hasábjain. „Óriási valószínűséggel a két szabadedzés között egy nagymértékű változtatást eszközöltek autóikon, ezért is jöttek ki később a pályára. De az számomra egyértelműen látszik, hogy ez a változtatás nem jött be. A belső kamerás képsorokon tökéletesen látható volt, milyen szinten rázkódik Lewis autója.”

„George Russellnél nem tűnt annyira vészesnek a helyzet, őt nem érintette olyan nagymértékben a gond. De ha ugyanazzal a beállítással gurul pályára a két autó, aztán az egyik produkálja a pályán a gondot, a másik pedig nem, akkor egyértelmű, hogy a probléma csapatszintű és nagyon is létező” – tette hozzá Hill.

Ezzel szemben a nagy rivális Red Bull istállónál egyelőre elégedettek. „Valóban pozitív napot zártunk. Mind a melegebb, mind a hűvösebb körülmények között, a rövid és a hosszú etapokon is jól viselkedett a pályán az autó, remek meneteket teljesítettünk. Természetesen azt nem tudhatjuk, ki milyen motorbeállítással, üzemanyagszinttel ment, rengeteg dologtól függ a riválisok által mutatott forma. Az viszont biztos, hogy mi a Red Bullnál nagyon elégedettek vagyunk a ma látottakkal” – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: