DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc a legsimább tesztszezon ellenére sem tudja, hol állnak

A Scuderia monacói pilótája elégedetten értékelte a maranellóiak számára szinte zökkenőmentes tesztidőszakot, de így sem tudná megmondani, hol foglalnak helyet az erősorrendben.

Biztató tesztszezon van a Ferrari háta mögött: sokak szerint ők lehetnek a favoritok a bahreini szezonnyitón – bár ezen némileg változtatott a Red Bull utolsó napon nyújtott teljesítménye. A második időt elérő Charles Leclerc sem tagadta, hogy problémamentesen alakult számukra a holtidény, de hogy ez mire lesz majd elég a futamokon, azt nem tudná megmondani:

leclerc-dppi-bahrein-teszt



„Egyértelműen ez volt az egyik legsimább felkészülési szezonom egy szezon előtt” – nyilatkozta a monacói az F1.com kamerái előtt. „Nem volt semmilyen komoly problémánk, pedig egy ilyen projekt esetén mindig számítunk rá, hogy akadályokba fogunk ütközni, de eddig a delfinezést leszámítva, ami még mindig gondot jelent bizonyos körülmények között, elég simán alakultak a dolgok és sikerült folyamatosan fejlődnünk. De egyelőre őszintén nincs elképzelésem sem, hogy hol állunk. De az nyilvánvaló, hogy ez egy simább hat tesztnap volt.”

A konkrét esélylatolgatásra vonatkozó kérdésre így felelt Leclerc: „Pillanatnyilag rettenetesen nehéz jósolni, és ezért kell szerintem roppant óvatosnak maradnunk… Amint láthattuk, a Red Bull egy új csomaggal állt elő ma, a Mercedesnek teljesen új az autója és még nem mutatták meg a bennük rejlő potenciált, s egyik vagy másik ponton igazából mindenkiről úgy tűnt, hogy közel van.”

A csapattárs Carlos Sainz mindenekelőtt az F1-75-ös megbízhatóságát emelte ki a bahreini teszt végén: „Ami a megbízhatóságot illeti, szerintem igencsak rendben voltunk, hiszen a hat nap során egyszer sem okoztunk piros zászlót és egyáltalán nem volt problémánk a pályán. Szerintem ez volt az elsődleges prioritás abban, hogy be tudtuk fejezni a tesztprogramunkat, s a lehető legfelkészültebben érkezhetünk meg az első futamra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: