DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Az utolsó napra tartogatja fejlesztését a Red Bull

Sergio Perez szerint szemmel is látható újítások fognak felkerülni a bahreini kollektív gyakorlás utolsó napján az RB18-asra – de azt cáfolta, hogy a Mercedeséhez hasonló irányba mennének el.

Eddig a Mercedes uralja a címlapokat a Formula-1 hivatalos előszezoni tesztjén Bahreinben, hiszen a többiekétől jelentősen eltérő dizájnnal gurult pályára a teljesen átalakított W13-asról, amelyről gyakorlatilag eltűntek az oldaldobozok a barcelonai gyakorlás óta.

Noha korábban arról szóltak a pletykák, hogy a Red Bull is alaposan átdolgozott versenygéppel érkezhet meg a második tesztre, az RB18-as többé-kevésbé változatlanul hajtott pályára, mint két hete. Sergio Perez ugyanakkor a Formula-1 hivatalos honlapjának elhintette, hogy a fejlesztési ütem a tervek szerint halad náluk, s az utolsó nap során ők is bevetnek majd ezt-azt:

perez-redbull-bahrein-teszt



„Úgy gondolom, vizuálisan is könnyen észrevehetők lesznek. Holnap meglátjátok” – sejtelmeskedett a mexikói, azt ugyanakkor kijelentette, hogy nem a Mercedes-féle oldaldoboz nélküli irányt másolják:

„Nem, mi nem abba az irányba megyünk. Úgy vélem, holnapra minden ott lesz, így kipróbálhatjuk őket az utolsó napon. A saját dolgainkra kell koncentrálnunk, hiszen kevés tesztidő áll rendelkezésünkre.”

Az energiaitalosok csapatvezetője, Christian Horner is elmondta, hogy ők is készülnek még újításokkal a hátralévő tesztidőben: „Nyilvánvalóan az első versenyre készülünk, szóval meg fog jelenni az autónkon egy-két apróság, ahogy a hét halad előre. De a fő fókuszunk a jövő hétvégén van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: