DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappent nem érdekli az FIA vizsgálata

Bár a szezonzáróról szóló vizsgálat eredményei csak később kerülnek nyilvánosságra, a hollandot hidegen hagyja az eset, Lewis Hamilton helyzetében pedig nem tudja elképzelni magát.

Március 18-án derül fény a Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálatának jelentésére, mely a 2021-es Abu-Dhabi Nagydíjon történtek hátterét igyekszik feltárni. A tavalyi év utolsó futamán Max Verstappen drámai körülmények között szerezte meg a világbajnoki címet Lewis Hamilton ellen, de sajnos másról is emlékezetes marad az a verseny.

A versenyigazgató, Michael Masi vitatott döntésekkel egyetlen körre újraindította a futamot a Nicholas Latifi balesete miatti biztonsági autós fázist követően. Az események nagy port kavartak, ezért az FIA vizsgálatot indított. A Red Bull holland versenyzője úgy gondolja, a bajnoki sikerét nem fogja beárnyékolni ez a vita.



„Tudok erről, de nem tehetnek semmit. Nagyon jó szezonom volt, és úgy gondolom, hogy igazán megérdemeltem. Közben peches is voltam, az emberek mindig az utolsó futamra emlékeznek, de ha az egész szezont nézzük, a bajnokságnak már sokkal korábban el kellett volna dőlnie” – mondta Verstappen a The Guardian számára.

Az Abu-Dhabiban történtek azt eredményezték, hogy Hamilton hosszabb időre eltűnt a nyilvánosság elől. Az újdonsült világbajnok szerint nehéz megérteni a brit pilóta helyzetét, azt pedig elárulta, hogy azóta nem beszéltek egymással.

„Számomra nehéz elképzelni magam ebben a helyzetben, mert nem vagyok hétszeres világbajnok. Ha már az lennék, akkor egy kicsit kevésbé fájna, mint amikor az elsőért küzdök. Végig vezetek, végig irányítok, aztán az utolsó körben elveszítem - ez sokkal fájdalmasabb lenne, mintha már hét lenne a zsákban. Csak nézz vissza arra a hétre, ami már megvan. Nem hiszem, hogy ez olyan rossz lenne, nem igaz? Hogy nem beszélünk egymással szerintem teljesen normális. Éljük a saját életünket, és elég sokat látjuk egymást versenyzés közben” – zárta gondolatait a címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: