DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

„Max átlagos srác, nem csinál baromságokat”

Egykori Red Bull-os csapattársa, az idén már a Williams színeiben szereplő Alexander Albon osztotta meg tapasztalatait arról, milyen ember is valójában a friss F1-es világbajnok.

Alexander Albon nagyjából másfél szezonon át volt Max Verstappen csapattársa a Red Bull Formula-1-es csapatánál, de még 2021-ben is együtt dolgoztak, amikor előbbi az energiaitalosok teszt- és tartalékversenyzője volt. Így értelemszerűen a brit-thai pilóta jól ismeri a regnáló világbajnokot, akiről nagyon jó véleménnyel van:

albon-verstappen-redbull-2020



„Nagyon őszinte srác, nem csinál baromságokat! Rendkívül közvetlen. Mondhatjuk róla, hogy igazán holland!” – nyilatkozta Albon a Formula 1 Magazine hasábjain.

Az idén már a Williams színeiben visszatérő versenyző arra a gyakori kritikára is reflektált, miszerint Verstappen olykor már-már arrogáns: „Magabiztos, de egyértelműen nem arrogáns. Egyszerűen csak komoly önbizalma van azzal kapcsolatban, amit csinál.”

A holland és Albon kapcsolata egyébként a pályákon és a nagydíjhétvégéken kívül is jó: „Elég jól kijövünk egymással. Imádja a játékokat, és én is szeretek játszani, szóval néha együtt játszunk. Valójában egy nagyon átlagos srác, különösen annak fényében, hogy mennyire ismert és mennyi mindent elért már. Max sokkal átlagosabb, mint azt gondolnák.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: