DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Albon vezéregyéniség lehet a Williamsnél

Változik a Williams istálló felállása, 2022-ben ugyanis Nicholas Latifi új csapattársat kap Alexander Albon személyében. A csapatfőnök szerint a brit-thai pilóta vezetőszerepbe kerülhet náluk.

Egy második esélyt kap az F1-ben Alexander Albon, aki korábban a Toro Rosso és a Red Bull pilótája volt. Az energiaitalosoknál nevelkedett versenyző 2019-ben Pierre Gasly helyére érkezett az osztrák csapathoz, ahol 2020 végéig volt Max Verstappen csapattársa. Mivel az alakulatnál nem voltak megelégedve a teljesítményével, így távozni kényszerült.

Bár a Red Bull támogatását továbbra is élvezhette az idei esztendőben, a Formula-1 helyett a DTM-ben kapott lehetőséget. Az áttörést a következő esztendő hozhatja meg, miután a George Russell távozásával felszabadult helyet tölti majd be a Williamsnél. A grove-i alakulat csapatfőnöke, Jost Capito úgy véli, jól döntöttek a szerződtetésével és Albon jó munkát fog végezni, ugyanakkor nem lesz könnyű dolga.



„Úgy gondolom, hogy egy igazi vezéregyéniséget veszítettünk el, aki három év alatt nőtt bele ebbe a szerepbe. George egy erős személyiség és igazán fantasztikus versenyző, ezért biztos vagyok benne, hogy minden csapatnál, ahol valaha is vezetni fog, nagyszerűen fog teljesíteni. Arról is meg vagyok győződve egyúttal, hogy Alex személyében egy kiváló versenyzőt kapunk, aki ugyanebbe a szerepkörbe tudja magát fejleszteni a jövőben” – idézte Capito szavait a PlanetF1.

Sokan számoltak arra, hogy Russell váltja majd Valtteri Bottast a Mercedesnél, ezért a Williams ülésére rengeteg jelölt volt. Capito szerint olyan pilótát találtak, aki segíteni tudja őket a fejlődésükben.

„Nagyon csapatorientált. Azt hiszem, ha valaki F1-es versenyző, akkor nagy egóval kell rendelkeznie, de mégis kiegyensúlyozottnak, érdeklődőnek és éhesnek kell lennie arra, hogy újra versenyezzen. Azt hiszem a személyisége illik a Williams család hozzáállásához, szóval a csapat is a legtöbbet hozhatja ki Alexből” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: