DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ismét versenyképes lenne a Haas

Elsőként az amerikai istálló mutatkozott be idén, a csapatnál pedig bizakodva várják az új szezont. A tavalyi gyengén sikerült idény után újra felvennék a versenyt a riválisokkal.

Első fecskeként a Haas csapata tartott bemutatót a 2022-es esztendőben, mely pénteken délben leplezte egy új tervezésű autón az idei évben használt dizájnt. A csapat marad a tavalyi felállásnál, ebben az évben is Mick Schumacher és Nyikita Mazepin kettősével vágnak neki a versenyeknek, amelytől jóval többet remélnek a tavalyi eredményekhez képest.

Akkor úgy határoztak, hogy nem fejlesztik a versenygépüket, hogy az új szabályrendszerre koncentrálhassanak, ezt pedig a tulajdonos Gené Haas is megerősítette az alakulat hivatalos közleményében.

„Az évnek ebben az időszakában, az ember természetesen optimista, hogy mindenki kemény munkája és erőfeszítése versenyképessé teszi a csapatot a pályán. Már 2020-ban meghoztuk a döntést, hogy valóban a VF-22-re fordítjuk az időnket és az erőforrásainkat, 2021-re pedig lemondtunk minden pályával kapcsolatos dologról, amit nem volt könnyű végignézni. Remélhetőleg ez meghozza gyümölcsét, és visszatérünk a pontokért való küzdelemhez, valamint a hétvégékből is többet hozhatunk ki” – mondta Haas.



A csapatfőnök Günther Steiner is osztotta a véleményét, aki elárulta, nagyon izgalmas számára a bemutatók és a téli tesztek időszaka.

„Izgalmas, hogy a VF-22 hamarosan a pályán lesz. Mindannyian tudjuk, mire képes a csapatunk, ezt már bizonyítottuk a múltban is. Ezzel az új autóval, amely egy teljesen új szabályrendszerben született és az új tervezőcsapatunkkal biztos vagyok benne, hogy ismét versenyképesek leszünk. Mindenki óriási erőfeszítéseket tett, és most jön az a szórakoztató rész, amikor az autót a pályára kell vinni, és minden elemet be kell állítanunk. A tavalyi idény hosszú volt, de bízom benne, hogy 2022-ben ismét előrébb léphetünk” – idézte a közlemény Steiner szavait.

A Haas technikai igazgatója, Simone Resta is elmondta véleményét az új jövevényről, melynek tervezési fázisát sikeresnek tartja egyelőre.

„Ez egy teljesen új szabályrendszer, ezért új csapatot hoztunk létre a VF-22 megalkotásának irányítására egy átdolgozott struktúrával. Ezt nagy sikernek tartom. Még a projekt elején vagyunk, és egy átmeneti időszakon megyünk keresztül, amikor egy teljes évig dolgozunk együtt a járművön, de ha visszatekintünk oda, ahonnan elindultunk, ez a csapat már most is sikeresnek mondható” – árulta el Resta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: