DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Az első fecske: itt a 2022-es Haas

Végre megkezdődött a bemutatók sora az F1-ben: a tavalyi sereghajtó istálló mindenki mást beelőzve leplezte új dizájnját – amely nem sokat változott, viszont már egy új tervezésű autón láthatjuk.

Csak tegnap jelentette be a Haas, hogy már pénteken, magyar idő szerint délben bemutatják a 2022-es Formula-1-es versenyautójuk festését, ezzel viszont elérték, hogy ők legyenek az elsők, akik ezt prezentálják a csapatok közül (az időponttal már csak a Williams adós).

Az idén is Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel felálló amerikai istálló ugyan a VF-22-esként mutatta be az alábbi képeket, aligha tekinthetjük ezt a végleges autónak – bár néhány részletben azért így is eltér az F1 által tavaly bemutatott koncepcióautótól –, csupán a dizájn és a festést az, ami igazán hangsúlyos a stúdiófotókon, a részletek még változhatnak a barcelonai tesztig, amikor ténylegesen láthatjuk majd a versenygépet. A színvilág viszont nem sokat változott az előző évhez képest: mivel maradt az Uralkari a főszponzor, a piros és kék elemekkel díszített fehér dizájnhoz sem igazán nyúltak hozzá.

haas-1



A Haasnál abban bíznak, hogy a 2022-es autóval elmozdulhatnak a sereghajtó pozícióból: Günther Steinerék bevallottan nem fejlesztettek a tavalyi szezon során, hogy minden erejükkel az új szabályok szerint építendő autó fejlesztésére koncentrálhassanak. 2021-ben sem Schumacher, sem Mazepin nem tudott pontot szerezni, egyetlen nullázó istállóként zártak a konstruktőri értékelés utolsó pozíciójában.

haas-2

haas-3

haas-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: