DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Andretti: Akkor ítélem majd meg Russellt, ha bizonyított

Az 1978-as világbajnok nem akarja előre beskatulyázni a Mercedes friss igazolását, George Russellt. Bár a fiatal brit egyszeri beugrásánál már bizonyított, ez még nem sokat mutat.

Legalábbis így gondolja Mario Andretti, aki sokat vár a feltörekvő és a Williamsnél egészen jókat villantó George Russelltől. 2020 decemberében egyszer már beugrott a Mercedeshez, Lewis Hamiltont helyettesíteni Bahreinben és csak a csapat sorozatos hibáin múlott, hogy nem nyerte meg azt a futamot.

Ám a veterán legenda figyelmeztetett, teljesen más kávéház Lewis Hamilton csapattársaként, világbajnoki esélyesként sorozatosan jól teljesíteni, mint egyszer beugrani és remekül menni az autóval.

„Reméljük, nem lesz túl nagy neki a kabát. Komoly feladat előtt áll George, nem csak a Lewisszal való összehasonlítgatás miatt, hanem a Valtteri Bottasszal történő összehasonlítgatás miatt is. Valtteri ugyanis erős, értékes csapattárs volt a Mercedesnél” – ecsetelte véleményét Andretti a Racingnews365.com hasábjain.

Andretti még kivár, hogy megítélje Russell valós erejét


„Láttuk, mire volt képes George Bahreinben (2020-ban) egy egyszeri beugrásnál, ezek után nyugodtan számíthatunk arra, hogy valóban erős teljesítménnyel jelentkezik majd Russell a következő időszakban is.”

„De mindig meg kell várni, hogyan birkózik meg valaki a nyomással. Igen, több következtetést is levonhatunk, de idő kell, mire ezek bizonyítást nyernek, úgyhogy várjuk ki a végét. Láttam már olyan eseteket, hogy valaki egy-egy versenyhétvégén óriásit villantott, ám a tartós nyomás alatt már nem vezetett annyira jól.”

A március 18-20 közötti első versenyhétvégén már többet fogunk tudni az erőviszonyokról és Russell teljesítményéről is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: