DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Verstappen-Red Bull duó verhetetlen lesz?

Egykori csapattársa szerint a hollandnak fantasztikus mentális ereje van, képes folyamatosan a legjobb összpontosításra. Ráadásul az eddigi információk szerint a Red Bull kitűnő autóval jelentkezik.

Nagyon nehéz olyan csapattársat találni Max Verstappen mellé, aki egyáltalán hasonló szintet képes hozni, mint a holland. Daniel Ricciardo óta igazából erre senki nem volt képes, talán a tavaly szerződtetett Sergio Perez mutatott időnként olyan produkciót, amivel komolyabban segíthetett az elsőszámú pilótának. A mexikói számos dobogós helyet szerzett, köztük egy szerencsés győzelmet is, Bakuban.

Az egyik kipróbált, de végül könnyűnek találtatott pilóta Alexander Albon, aki idén már a Williams színeiben próbál szerencsét. A thaiföldi-brit versenyző elképedt azon, hogy Max Verstappen mennyire erős mentálisan és mennyire nem lehet őt megtörni.

„Leginkább azon lepődtem meg, hogy mennyire nem aggódik a saját képességei miatt. Mentálisan hihetetlen magasságokban van. Mindig teljes mértékben a vezetésre összpontosít, soha nem gondolkodik azon, mi lesz később” – ecsetelte véleményét Albon a Motorsport-Total.com hasábjain.

„Amikor Max Lewis mögött végzett, mindig csak legyintett egyet, hogy semmi gond, nem számít. Amikor vezetett majd megnyert egy futamot, akkor is csak úgy reagált, hogy oké, ez rendben volt. Csodálom ezt a tulajdonságát, mert nem lehet könnyű ilyen szinten a rivaldafényben lenni, mint amennyire ő van.”

A Hamilton-érának leáldozott, jön a Verstappen-uralkodás?


„A bajnoki cím utolsó körös drámája? Mindkét oldal szemszögébe bele tudom élni magam. Ha megnézem, mi történt Silverstone-ban, Magyarországon, Dzsiddában, vagy akár az Abu Dhabi Nagydíj első körében is, akkor az a benyomásom, hogy a döntéseket inkább Max és a Red Bull ellen hozták.”

„Ugyanakkor átérzem, milyen rossz lehet a Mercedesnek így elbukni egy bajnoki címet, de úgy vélem, a Red Bull így is tökéletesen megérdemelte a végső győzelmet” – tette hozzá Albon.

További jó hír a Red Bull és Verstappen rajongóinak, hogy egyelőre úgy tűnik, az energiaitalosok idei, teljesen átépített versenyautója igazi mestermű lehet. Adrian Newey szívét-lelkét beleadta a tervezésbe és a spanyol Marca meg nem erősített információi szerint a szimulátorban máris gyorsabbnak bizonyult, mint a 2021-es modell. Pedig a szakértők eleinte úgy saccolták, hogy a szabályváltozások miatt 3-5 másodpercet lassulnak majd körönként a versenyautók. A Marca szerint a Red Bull Racing versenyautója kiválóan megtervezett lett.

A lassulásban azonban ne legyünk biztosak, Nico Hülkenberg már tesztelte az Aston Martin idei versenygépét a szimulátorban és arra jutott, hogy nem érzett akkora különbséget a vezetési élményben a korábbi évek autóihoz képest.

Ha a mentálisan valószínűleg legerősebb holland alá kerülne a legjobb technika 2022-ben, akkor tarolhat az idei szezonban? Lehetséges, de várjuk meg a téli teszteket és az idény első futamait, mielőtt eredményt hirdetünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: