DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Ezt soha nem felejtjük el, nem a legjobb nyert

A Mercedes csapatfőnöke még jó ideig képtelen lesz elengedni Hamilton elbukott címét. Úgy véli, Max Verstappen a szezont nézve megérdemelt győztes, de a zárófutamon sehol nem volt.

Lewis Hamilton demonstratív módon a szezonzáró óta gyakorlatilag meg sem szólal sem élőben, sem a közösségi médiában, teljesen passzív a sajtó számára, sőt, a hírek szerint erősen fontolgatja, hogy kiszáll a Formula-1-ből. Vele szemben Toto Wolff azonban többször is beszélt már a szezonzáróról, a csalódásról és patronált pilótájáról is.

Ezúttal is előjött Abu Dhabi témája, a Mercedes csapatfőnöke nagyra értékeli Max Verstappen teljesítményét a teljes szezont tekintve, ám változatlanul igazságtalannak tartja az utolsó körök történéseit, az FIA döntéseit. Szilárdan hiszi, hogy azon a napon Lewis Hamilton sokkal jobb volt, mint Verstappen, ezért összességében nem a legjobb nyert.

Wolff nehezen emészti, hogy a zárófutamon "nem a legjobb nyert"


„Az Abu Dhabiban történt drámát soha nem fogjuk elfelejteni, mert egyszerűen ez így igazságtalan volt, ami Lewisszal történt. Azon a napon verhetetlen volt, ám ekkor jött a versenyirányítás és a karambol utáni mentés és a biztonsági autós időszak során három szabályszegést is elkövettek döntéseikkel. Ezt persze, hogy nehéz lenyelni. Ha a teljes évadot nézem, Max Verstappen méltó volt a világbajnoki cím megszerzésére, de azon a döntő napon egy ember jobb volt nála és végül nem ő győzött” – ecsetelte véleményét Toto Wolff a Krone Zeitungnak.

„Hogy magunkkal visszük-e a sérelmeinket az új szezonra? Most már szeretném lassan magam mögött hagyni a dolgot. Tény, levontuk a megfelelő következtetéseket és a pályán szeretnénk a legjobb választ megadni a sérelmekre. Elég nehéz feladatot ad nekünk is az új szabályok bevezetése.”

„Hamilton végig nyugodt volt, ő úgy érzi, mindegy, milyen akadályt hoz elé az élet, neki a versenypályán kell bizonyítania és beszélnie. Természetesen így is nagyon nehéz neki túltennie magát a történteken és megtalálnia a helyes utat, ebben az időszakban igyekszik újra összerakni magát a legtökéletesebb mértékben. Nagyon remélem, hogy nem hagyja el a sportágat” – tette hozzá Toto Wolff.

A legtöbb szakértő szerint túlságosan is csábító a lehetőség Hamilton számára a nyolcadik világbajnoki cím esélyével, hogy csak úgy kiszálljon hirtelen a Formula-1-ből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: