DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Pályafutásom legnagyobb győzelme a monzai

Daniel Ricciardo a nehéz kezdés ellenére nagyot ment tavaly Olaszországban. Monzai győzelmét nem csupán a 2021-es szezon legjobb momentumának tekinti, hanem pályafutása legnagyobb pillanatának is.

A csapatváltást követően sokat küzdött Daniel Ricciardo az új autóval. Rendre elmaradoztak azok az eredmények, amelyeket ő maga és mindenki más is várt volna az ausztráltól. A McLaren fejlődött, Lando Norris pedig szárnyalt, így érthető módon nagy öröm volt Ricciardo számára, amikor a kitartás végül meghozta gyümölcsét. Az ausztrált Monzában elsőként intette le a kockás zászló, mögötte pedig Lando Norris futott be. Ők voltak az egyetlen páros, akik csapattársakként 1-2-ben végeztek a szezon során. Ricciardo nem hagyta ki a lehetőséget és természetesen ivott a cipőjéből, egy keveset pedig Lando Norrisnak és Zak Brown-nak is hagyott belőle. 

Ikonikus pillanata volt ez a szezonnak, a McLarennek, és természetesen Ricciardo karrierjének, ezt pedig ő sem gondolja másképp. Mint mondta, ez a tavalyi szezon legbüszkébb pillanata számára. „Nem csak azért érzem így, mert megnyertem a versenyt. Inkább azért, mert biztos vagyok benne, hogy az emberek 99 százaléka nem gondolta volna, hogy akár egy versenyt is megnyerek a szezonban. Ezért vagyok a legbüszkébb erre a pillanatra. Megtaláltam a módját, hogy leküzdjem a mélypontokat, és a lehető legtöbbet hozzam ki a lehetőségből, ami adódott” – fogalmazott az ausztrál. „Minél több idő telik el Monza óta, annál inkább érzem ennek a hatását. Tényleg úgy gondolom, hogy ez volt motorsportos pályafutásom legnagyobb pillanata, versenye, győzelme.”



Bármennyire is elégedett ezzel az eredménnyel, az örömteli pillanatok mellett azért időnként visszatekint a nehezebb időkre is, amikor debütált a McLarennel. Elmondása szerint, az az időszak még annál is nehezebb volt, mint amikor 2018-ban arra a következtetésre jutott, hogy el kell hagynia a Red Bullt, vele együtt pedig talán a jó karriert is.

„Számomra a tavalyi nehéz napok egy része nem a próbálkozás hiánya miatt következett be, szóval bizonyos értelemben nem bánok semmit. Nem érzem úgy, hogy többet próbálkozhattam volna. Ha úgy érezném, hogy nem adtam bele mindent, akkor talán bánnám, de nem teszem” – magyarázta Ricciardo. 

Mint mondta, 2018 második felének megvoltak a maga kihívásai, ám a tavalyi év egészében még annál is nehezebb volt. „Az első időszak eléggé vad volt, szóval természetes, hogy jobb visszagondolni a szezon második felére” – zárta gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: