DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Égető érzés, küldetésem volt!

A McLarennek csaknem kilenc esztendő után győzelmet szállító ausztrál részletesen is beszélt arról a dühről, ami az időmérő után keletkezett benne és ami sikerre vezette az F1-es Olasz Nagydíjon.

Daniel Ricciardo sikerét hozta a múlt vasárnapi monzai futam: az ausztrál 2018, a McLaren 2012 után tudott ismét versenyt nyerni a Formula-1-ben. A pilóta már pénteken is beszélt arról, hogy idegből vezetett az időmérőn az utolsó szektorban, majd amikor csak századokkal maradt le a harmadik helyről, még inkább elöntötte a düh. A wokingi istálló ünneplésén Ricciardo aztán részletesebben is beszélt erről az érzésről – szavait az F1i.com szakoldal idézi:

„Nagyon sötét gondolataim voltak az időmérő után. Valami ott volt bennem, ami úgy volt vele, hogy nem akarok többé így itt lenni… Győzni akarok, én akarok lenni a legjobb. Az, hogy ennyire közel voltam, mindennél jobban feltüzelt. Nyilván jól alakult az időmérő, és a csapat is azt mondta, hogy ’jó edzés volt, örülnöd kellene’. És elismerem, hogy az volt: az idei évhez képest valóban jól sikerült az edzés.”

„Viszont ezen a ponton előjött belőlem a versenyző. Nem is igazán tudom megmagyarázni. Olyan volt ez bennem, mint egy égető érzés, és úgy éreztem: ’nem, ez nem elég jó’. Mintha szemellenzős lettem volna a hétvége hátralévő részére. Könnyen beszélek most, hogy nyertem vasárnap, de tényleg olyan volt, mintha valami eluralkodott volna rajtam, főleg péntek este, utána pedig küldetésem volt.”

Ricciardo szerint egy „ősi” méreg szabadult fel benne az Olasz Nagydíj hétvégéjén, amilyenhez hasonlót 2014-ben, első Red Bull-os évében érzett, amikor a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is elhomályosítva robbant be az F1 élmezőnyébe: „Nem csak azért mondom ezt, mert jól hangzik a kamerák előtt. Ez tényleg a másik oldalam, ami ha előjön, tudom, hogy nagyon erős. Olyan volt ez, mint 2014-ben, amikor mondhatjuk, hogy az áttörésem éve volt.”

Az ausztrál bízik benne, hogy ez az érzés a szezon hátralévő részében is jobb eredményekbe hajszolja őt: „Szeretem ezt az érzés, élőnek érzem magam tőle. És jó értelemben vett dühről van szó, rengeteg energiát tudok nyerni belőle. Úgy vélem, komoly önbizalmat nyerhettem ebből a hétvégéből, ahogy a csapat is, akik közül sokan hittek bennem és támogattak az elejétől kezdve. Ez a hétvége mindenkit megerősített, így magabiztosabban folytathatjuk csapatként.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: