Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 19. kedd
F1

Ricciardo idegből ment az utolsó szektorban

Aztán pedig az időmérő leintése után újfent elfutotta a düh a McLaren ausztrálját, aki szerette volna megkaparintani a harmadik rajthelyet az F1-es Olasz Nagydíj szombati sprintjére.

Mclarenes karrierje egyik legerősebb időmérő edzését teljesítette Monzában Daniel Ricciardo, aki az ötödik helyen végzett a pénteki kvalifikáción Monzában, ráadásul nem sokkal maradt el csapattársától, Lando Norristól, valamint a harmadikként záró Max Verstappentől. Különösen az utolsó szektorban volt gyors az ausztrál, aki a leintés után elismerte, hogy dühből nyomta a gázt – hogy aztán a helyezése miatt idegeskedjen utána:

„Igen, ideges voltam. Ez nyers harag volt” – nyilatkozta Ricciardo. „Tudtam, hogy nyerhetek még időt az utolsó szektorban. Az első két szakasz elment, de tudtam, hogy valamit elő kell húznom a harmadikban. Azt hittem, elég lesz. Egy rövid pillanat erejéig azt gondoltam, harmadik vagyok, de aztán negyedik, majd végül ötödik lettem, úgyhogy talán ez fájt a leginkább.”

ricciardo-mclaren-monza-1„Tényleg azt gondoltam, harmadik vagyok. Amikor Tom elmondta, hogy ötödik lettem és hozzátette a különbségeket… Na, pontosan ezért hívom magam Méhészborznak, mert nagyon rövid idő alatt be tudok gurulni! Szóval ezt érzem belül, de magamban fogom tartani, és jó dolgokra fordítom ezt a sprinten és a versenyen.”

Ricciardo minimális különbséggel ismét alulmaradt csapaton belül Norrisszal szemben, de nem ez bántotta leginkább a többszörös nagydíjgyőztest: „Frusztráltabb vagyok az elveszített harmadik hely miatt. Nagyon közel voltam Maxhez, és nyilván ő volt az időmérők legjobbja az utóbbi időszakban… Olyan közel voltam, beférhettem volna az első háromba – rég volt már erre példa, úgyhogy jó lett volna. De így is pozitív a dolog, gyorsak vagyunk, jelentős az előnyünk a mögöttünk lévőkkel szemben.”

Éppen ezért a céljai is komolyak a McLaren-pilótának: „Ha egy dobogós hely elérhető, lecsapok rá. Egyértelműen ezt fogom hajtani, ha pedig olyan pozícióba kerülünk a pályán, akkor meg is kaparintjuk” – mondta Ricciardo, akinek az esélyeit növelheti Valtteri Bottas motorcserés büntetése is, amely miatt a finn a mezőny végéről fog startolni vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?