DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Néhány éven belül világbajnok lenne az Alpine

Komoly tervei vannak a francia istállónak a jövőre nézve. Erről a vezérigazgató beszélt, aki elárulta, győzelmeket szeretnének és legkésőbb a 2025-ig világbajnoki címet akarnak nyerni.

2021 fontos év volt az enstone-i alakulatnak, mely ismét elhagyta a korábban már többször is használt Renault nevet, hogy az Alpine márkáját hozzák előtérbe. Az újramárkázott csapat nagyszerű évet zárt, hiszen a Magyar Nagydíjon Esteban Ocon megszerezte velük pályafutása első futamgyőzelmét, Fernando Alonso pedig hosszú idő után állt újra dobogóra Katarban.

Laurent Rossi az Alpine vezérigazgatója szerint az istálló még az új motorszabályok érkezése előtt szeretne stabilan az élmezőnyhöz tartozni.



„A Formula-1 számunkra a győzelemről szól a most következő időszak végéig. Futamokat és lehetőleg világbajnokságot akarunk nyerni, mégpedig 2024 vagy 2025 végéig, attól függően, mikor jár le a szabályrendszer. Láttuk a Mercedesnél és a Red Bullnál, hogy jó négy-öt évükbe telt, mire létrehozták azt a csapatot, amit akartak, ezért mi is ezen az idővonalon vagyunk” – idézte Rossi szavait a PlanetF1.

A szakember úgy látja, minden a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célokat.

„Úgy gondolom, hogy minden eszközünk megvan ahhoz, hogy elérjük a célunkat. A körülmények egyenlőbbek lesznek, mindenki a nulláról indul, és ugyanolyan korlátozások mellett dolgozunk. Nem az a helyzet, hogy mi 200 milliót használunk, ők pedig 500 milliót. A Renault-csoportban vannak embereink a gépi tanuláshoz, őket bevonhatjuk, hogy segítsenek nekünk egy új szintű stratégia kialakításában, például a versenyzés során vagy az adatelemzésben. Ezek segíthetnek abban, hogy csökkentsük a lemaradásunkat, és potenciálisan megelőzzük a többieket” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: