DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon: Kevesebb nyomás lesz rajtunk

Jól alakult az előző év az Alpine számára. Fernando Alonso ismét dobogóra állhatott, míg Esteban Ocon karrierje első győzelmét szerezte. A francia szerint ezzel nagy teher esett le a vállukról.

2021-ben megújult az enstone-i gárda miután a korábbi Renault helyett már az Alpine márkajelzés alatt versenyeztek. Eleinte Fernando Alonso visszatérése szolgáltatta ezzel kapcsolatban a legnagyobb szenzációt, később azonban már az eredmények miatt figyeltek fel rájuk sokan.

A francia istálló számára a szezon második fele alakult igazán jól. Esteban Ocon nagyszerű versenyzést bemutatva nyerte meg a Magyar Nagydíjat, amivel pályafutása első győzelmét aratta, míg csapattársa a Katari Nagydíjon ért be a célba harmadikként. Alonso ezzel 2014 után állhatott fel ismételten a pódiumra, csapata pedig nagyon jó előjelekkel várhatja a 2022-es szezont.

„Nagyszerű érzés volt győzni és örülök annak is, hogy a csapat számára sikerült ezt elérnünk. Nyilvánvalóan ez volt az első siker a Renault visszatérése óta az F1 új korszakában, szóval legközelebb, amikor ilyen helyzetben leszünk, tudni fogjuk, hogy milyen érzés. Emiatt már nincs akkora nyomás rajtunk, és nyugodtabban végezhetjük a munkánkat” – idézte Ocon szavait a PlanetF1.com



„Ami engem illeti, én ugyanúgy dolgozom, mint korábban. A srácok, akik körülöttem vannak, természetesen nagyon örültek annak, hogy meglett a győzelem, mivel sokuknak ez volt az első, de szeretnénk, ha több ilyen pillanatunk lenne, nem csak egy. Tudjuk, hogy egy hosszú út és kemény munka áll előttünk, de nyilvánvalóan jó érzés volt, és büszke vagyok, hogy ezt átélhettem velük.”

A francia pilóta elárulta, a csapat elsősorban arra koncentrált, hogy rendszeresen a pontszerző helyeken végezzenek.

„Határozottan úgy érzem, hogy ezt akartuk elérni. Tudtuk, hogy nem a miénk a leggyorsabb autó, nem volt elég erős csomagunk ahhoz, hogy az élen harcoljunk, de amint lehetőség adódott, ott voltunk, hogy élni tudjunk vele. Katar, Szaúd-Arábia, Magyarország is jól alakult, még majdnem Szocsi is összejött. Azt hiszem, büszkék lehetünk erre, mert ez annyit jelent, hogy ha gyors autónk van, akkor ott fent tudunk harcolni a legjobbakkal anélkül, hogy félnünk kellene” – zárta gondolatait Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: