DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ocon elégedett a Formula-1 helyzetével

Csak dicsérni tudta a sportágat Esteban Ocon. Az Alpine francia pilótája úgy gondolja, az F1 kétségtelenül fellendülőben van a tavalyi szezon után, mely kivételesen izgalmasra sikerült.

Hatalmas harcot hozott a 2021-es szezon és a világbajnoki cím is a szezonzáró futam utolsó körében dőlt el. Max Verstappen személyében új bajnokot avatott a sportág, a fordulatos versenyek pedig a nézőszámon is meglátszottak.

A rajongók száma egyre nagyobb, amiért a Netflixen futó Drive to Survive sorozat is sokat tett, főként a fiatalabb közönséget illetően. Az Alpine francia versenyzője szerint olyan emberek is elkezdtek foglalkozni a Formula-1-el, akiket korábban nem érdekelt a versenysorozat.



„Szerintem fantasztikus, ahogyan az F1 fejlődött. Vannak dolgok, amiket kipróbálnak, a futamok is érdekesek voltak és határozottan vannak még lehetőségek. Egyszerűen őrületes volt a legvégén az utolsó kör. Ez tulajdonképpen jól összefoglalta az egész szezont. Mindenki a Formula-1-ről beszél. A barátaim nem igazán érdeklődtek korábban iránta, de most már teljesen más a helyzet, ami igazán nagyszerű” – idézte Ocon szavait a PlanetF1.

Ocon a Magyar Nagydíjon szerezte meg pályafutása első futamgyőzelmét, így számára is emlékezetes marad a 2021-es idény. Tavaly összesen nyolc különböző csapat 12 versenyzője állhatott dobogóra, amit üdvözölt a 25 esztendős pilóta.

„Korábban a hatodik hely olyan volt, mint egy győzelem, mert soha, de soha nem volt lehetőséged a dobogóra állni vagy az élen lenni. Pontosan ez az, amit mi akarunk, és senki nem mondaná az ellenkezőjét, mert őrültség lenne” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: