DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Nem sokat segítettem a fejlesztésben

Bár az Alpine csapatánál számítanak Fernando Alonso tapasztalataira, a spanyol pilóta elárulta, keveset dolgozott a jövő évi autó fejlesztésén. Úgy véli, eléggé megvolt kötve a kezük a szabályokkal.

Jövőre új aerodinamikai szabályok érkeznek, ezért nem egyszerű a csapatok helyzete. Az Alpine istállója is nagy erőkkel készül az új korszakra, így már jó ideje elkezdtek dolgozni a 2022-es autón, igaz a költségek kordában tartása érdekében 2020-ban még nem tehettek sokat ennek érdekében.

Fernando Alonso az idén tért vissza a mezőnybe, a spanyol versenyző pedig nagyszerű formában fejezte be a szezont, így jó előjelekkel készülhet a következő esztendőre. A Renault alakulatával két világbajnoki címet szerző pilóta elmondta, nem sokat tudott hozzátenni a munkához, ezért ő sem lesz előnyben másokhoz képest.



„Őszintén szólva nem sokat dolgoztam rajta. A fejlesztést az összes tervező végigkövette, ahogyan a szimulációkat is, az új szabályok viszont túl szigorúak voltak az elején. Rengeteg pontosításra volt szükség az FIA részéről, hogy mit tehetünk és mit nem. Ez egy furcsa, új projekt mindenki számára, úgy érzem. Most decembertől és januártól elkezdjük a munkát a szimulátorban, és remélhetőleg a mi feladatunk is nagyobb lesz” – idézte Alonsót a Motorsport.

„Több erő az egyenesekben és több leszorítóerő a kanyarokban, ez a célunk jövőre, ahogyan minden versenyzőnek. Sok területen erősek vagyunk, csak egy versenyképes csomagra van szükségünk az enstone-i és a viry-i gyárakból, amin már több hónapja dolgozunk, és nagy reményeket fűzünk hozzá. Februárban meglátjuk mit értünk el” – zárta gondolatait Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: