DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas: Hamilton csak erősebb lesz

A folyamatos javulásban látja Lewis Hamilton igazi erejét Valtteri Bottas. A finn pilóta úgy véli, korábbi csapattársa mindig képes fejlődni, ám ebben kemény munka rejlik véleménye szerint.

A 2013-as év kivételével zsinórban hét szezonon keresztül mindig a világbajnoki címért küzdött a britek nemrégiben lovaggá ütött versenyzője. A Mercedes kiválósága az előző esztendőben ugyan elbukta a címet, csak nagyon kevéssel maradt le róla, ám akkor is a győzelemért volt harcban. Bár még mindig kérdéses, milyen tervei vannak a jövőre nézve, amennyiben a mezőny tagja marad, továbbra is komolyan számolni kell vele.

Valtteri Bottas úgy gondolja, a hétszeres világbajnok egyik legnagyobb erőssége, hogy mindig tanult valami újat és folyamatosan fejleszteni tudta magát.  



„Lewisnál az volt igazán lenyűgöző, hogy minden évben képes volt fejlődni. Hatalmas tapasztalata van a Formula-1-ben, de mégis képes volt mindig többet tanulni, egyre jobbá válni. Az biztos, hogy én minden évben javultam versenyzőként, de Lewis is, ez azonban nem jön automatikusan. Megdolgozik érte, mert tudja, hogy a verseny mindig keményebb lesz” – mondta Bottas az F1 hivatalos oldala számára.

A finn az idei esztendőtől kezdve már az Alfa Romeo színeit képviseli, a Mercedesnél viszont jócskán volt ideje megfigyelni Hamilton munkamorálját.

„Határozottan sok mindent tanultam tőle, például vezetés vagy éppen a beállítások szempontjából, sok apróságot itt-ott. Egyszerűen lenyűgöző volt, ahogyan mindig erősebbé tudott válni, és soha nem kényelmesedett el. Mindig többet akar kihozni magából és a körülötte lévő csapatból, szóval ez változatlan nála” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: