DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton néha Bottas beállításait másolta

A finn pilóta elárulta, hogy mi volt a legnagyobb hátránya Hamiltonhoz képest, de azt is kijelentette, hogy a hétszeres világbajnok mindent megérdemel, amit elér, mert kőkeményen dolgozik.

Az elmúlt években sokan kritizálták Valtteri Bottast azért, mert másodhegedűs szerepet vállalt a Mercedesnél Lewis Hamilton mellett/mögött, de a finn pilóta szerint a hétszeres világbajnok egyszerűen annyira jó, hogy ezért került ilyen pozícióba. Mint mondta, kölcsönösen segítettek egymásnak, amikor arra volt szükség.

"Nyilvánvalóan sokat tanultam tőle, az autó beállításaival kapcsolatban is, de egyéb dolgokról szintén. Ugyanakkor több alkalommal is előfordult, hogy az utolsó pillanatban le kellett másolnia a beállításaimat a kvalifikációra. A vezetési stílusát tekintve a gumikezelés az egyik nagy erőssége, minden körülmények között módot talál arra, hogy elnyújtsa az etapját, vagy életben tartsa az abroncsokat. Ez volt köztünk a legnagyobb különbség és Lewis kiegyensúlyozottsága" - idézi Bottas szavait a GPFans.

00121040_504



"Olyan pozícióban voltam, hogy emberileg is megismerhettem Lewist, nem csak F1-es bajnokként és nyilvánvalóvá vált számomra, hogy mindent megérdemel, amit elér. Megvan a tehetsége, de tökéletesen használja is és rendkívül keményen dolgozik. Nyilván az életstílusa is más, mondjuk New Yorkban van egy nappal a versenyhétvége előtt és még más dolgokat csinál. De amint bekapcsolja a munkamódot, akkor minden követ megmozgat és nagyon keményen hajtja a csapatot" - magyarázta a finn.

"Az utóbbi pár évben inkább vezérszerepben volt és számomra nyilván nehezebb volt ezzel mit kezdeni, mert nyilván ő volt ott előbb és elég domináns az, ahogy a csapattal dolgozik" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: