DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért döntött Bottas a Williams helyett az Alfa mellett

Bár Valtteri Bottasnak lett volna lehetősége visszatérni korábbi csapatához, a Williamshez, inkább az Alfa Romeo mellett döntött. A finn elárulta, mi volt a legfőbb húzóerő.

Öt év a szárnyaló Mercedesnél, a szárnyaló Lewis Hamilton csapattársaként, ahol rendszeres dobogós helyezések, stabil konstruktőri első helyezés és néha még futamgyőzelem is színesítette a repertoárt. Ez Valtteri Bottas múltja, és jó ideje már azt is tudjuk, mi a jövője. De hogy miért az Alfa Romeónál folytatja a Williams helyett, arra a finn nemrégiben adott választ a Beyond The Grid podcastben.

Másodszorra szerepelt volna a grove-i istálló színeiben Bottas, ha úgy dönt, visszatér régi csapatához. 2013-tól 2017-ig nagyon jól megvolt ugyanis a Williamsszel, ám amikor a visszavonuló Nico Rosberg helyére hívták a Mercedeshez, természetesen nem mondott nemet. Az álom azonban véget ért, ezúttal az ő ülése lett másé, méghozzá George Russellé. Bottas elárulta, lett volna lehetősége visszamenni ex-csapatához, és egyértelműen leszögezte, nem is volt egyszerű meghoznia a döntését.



„Igyekeztem mindkét oldalról annyi információt szerezni, amennyit csak tudtam. Ugyanakkor próbáltam hallgatni a megérzéseimre is. Nem volt könnyű” – magyarázta a finn. „Nagyon úgy érzem, a Williams pályája most felfelé ível. Szerintem nagy jövő áll előttük. Valahogy mégis az volt az érzésem, hogy az Alfa lesz a megfelelő választás számomra.”

További motiváló erő volt Bottasnak, hogy mivel pályája nagy részét Mercedes-motort használó autókban töltötte, ezúttal kipróbálhat valami mást is. Mint mondta, vonzotta az Alfa Ferrrari-motorja, ami talán változást hozhat a megszokottakhoz képest. „Kifejezetten jó volt nem Mercedes-motoros csapathoz menni. Így nincs semmilyen kapcsolódásom a Mercedeshez” – fogalmazott. „Ez teljesen új a számomra, valami egészen más.”

Mint korábban elmondta, az meg sem fordult a fejében, hogy elhagyja a királykategóriát. Nem is bízta a véletlenre a finn, mindjárt egy több éves szerződést írt alá az Alfával, ahol 2022-ben az F1-es újonc, Guanyu Zhou mellett fog versenyezni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: