DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas nem fontolgatta a visszavonulást

A finn is elismerte, hogy az F1-ből való távozása is opció lehetett volna számára, de még mindig imádja a királykategóriát és a versenyzést, az Alfa-projekt pedig friss motivációt jelent számára.

Valtteri Bottas öt szezon után hagyta el a Mercedest, s idén már az Alfa Romeo Racing alakulatát fogja erősíteni. Versenyképesség terén ez alighanem visszalépést fog jelenteni a pilóta számára, hiszen az Ezüst Nyilaknál győzelemre is volt esélye, míg új csapatánál erre aligha lesz reális sansza. Maga a finn is tisztában van ezzel, de állítja: mindezek ellenére sem fontolgatta komolyan, hogy teljesen kiszáll az F1-ből, sőt bizonyos szempontból az Alfa-projekt friss motivációt jelent neki.

bottas-dppi-2021



„Nyilván tudom, hogy egy olyan csapatból érkezve, ahol tudod, hogy versenyt nyerhetsz, más lesz az idei év” – nyilatkozta Bottas a GPFans hasábjain. „Szerencsére nem egyetlen éjszaka során dőlt el az új szerződés, így volt időm feldolgozni a folyamatokat és átgondolni a szerepek közötti különbségeket.”

„Természetesen magamat is megkérdőjeleztem: akarom-e én ezt vagy inkább mást kellene kipróbálnom? Ez is egy opció volt, de soha nem gondoltam komolyan, hogy távoznék a Formula-1-ben, mert mélyen belül tudtam, hogy még mindig imádom az F1-et, a versengést és minden mást. Az újdonság és a hosszú távú projekt jelenti számomra a motivációt, hogy a lehető legjobban megpróbálhassak segíteni a csapatnak, s úgy vélem, igencsak kielégítő érzés lesz, ha valami szépet érünk el közösen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: