DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norris: Jó jel lesz, ha Russell-lel harcolunk

Eddig a McLaren-pilóta szerzett jobb eredményeket az F1-ben, de ha a honfitárs Mercedeshez igazolása után is harcban lesznek egymással, akkor a fiatal brit már nem lesz elégedetlen.

George Russell és Lando Norris egyszerre, 2019-ben érkezett meg a Formula-1-be, ám míg utóbbi a McLaren folyamatos fejlődésével több dobogót is szerzett, sőt elvétve a futamgyőzelemre is volt esélye, addig előbbinek a Williamsnél jórészt a mezőny hátulja jutott osztályrészül – leszámítva a tavalyi villanásokat. A tehetségét mindenesetre mindkét brit meg tudta mutatni, s azzal, hogy Russell 2022-ben már a Mercedest fogja erősíteni, lehetőség lesz rá, hogy a mezőny azonos felében harcoljanak.

norris-russell-2021-dppi



„Először is, remélem, lesznek kerék a kerék elleni csatáink” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Norris, akit az F1i.com szaklap idéz. „Ha lesznek, akkor úgy vélem, jó évkezdetet tudhatunk majd magunk – vagy ő rosszat! Nyilván optimisták vagyunk és bízunk benne, hogy jól kezdjük a szezont és közelebb kerülhetünk a Ferrarihoz, a Mercedeshez és a Red Bullhoz, főleg utóbbi kettőhöz.”

„Meglátjuk, majd az idő eldönti. Nem hiszem, hogy bárki is tudná, hol fog állni az idény elején. De egyértelmű, hogy van némi hátrányunk, amit le kell dolgoznunk, ami nem lesz egyszerű még az új szabályok ellenére sem. Ha George-dzsal versenyzem, akkor a Mercedesszel versenyzünk, ami azt jelenti, hogy jól sikerült a holtszezonunk.”

Nemcsak Norris, hanem Russell is várja, hogy végre a kisebb kategóriákhoz hasonlóan újra éles csatákat vívjanak egymással: „Szerintem mindannyian izgatottak vagyunk, hogy mi vár ránk az új idényben. Lando nyilván előrébb volt nálam a mezőnyben az elmúlt három évben, szóval remélhetőleg ott csatázhatunk elöl egymással, mert biztos vagyok benne, hogy ő is győzelmekért és bajnoki címekért akar harcolni” – fogalmazott a Mercedes-pilóta, aki szerint akár öt csapat is eséllyel pályázhat arra, hogy nagyot gurítson az új évad elején.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: