DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Idén a fejlesztés lesz a kulcs

A Mercedes új pilótája szerint akár öt csapat is képes lehet nagy dolgokra 2022-ben, köztük a Ferrari és a McLaren - az év közben hozott fejlesztések lehetnek majd a döntőek a végkimenetelt illetően.

Sokan találgatják, hogy mekkora változásokat hozhatnak a 2022-es szabályok az F1-ben, de a legtöbben azért arra számítanak, hogy a Mercedes és a Red Bull nem tud akkorát hibázni még a teljesen új autókkal sem, hogy visszacsússzon - hiszen ők dolgozhatnak a legtöbb emberrel és ők indulnak a legjobb helyzetből. Sokan várják vissza az élcsapatok közé a Ferrarit, de George Russell szerint akár öt csapat is nagy dolgokra lehet képes idén.

00121047_166



"Ott van például a Ferrari, egy olyan csapat, amely nagyon nehéz időszakon ment át az utóbbi két év során. Ők nagyon éhesek lesznek a sikerre és az új szabályok miatt nagyon vissza akarnak térni az élharcba. Ugyanezt elmondhatjuk a McLarenről is. Ezeknek a csapatoknak megvan a szükséges infrastruktúrájuk, megvan a tehetségük a mérnökök és a pilóták terén is, úgyhogy nagyon harcolnának" - idézi Russell szavait a RacingNews365.com.

"Én tényleg azt hiszem, hogy valószínűleg öt olyan csapat is van, amely képes arra, hogy valami különlegeset csináljon ebben a szezonban, úgyhogy teljes mértékben rajta kell lennünk a dolgon. Szerintem rengeteg múlik majd a fejlesztéseken. Nem biztos, hogy az lesz a legjobb, aki a leggyorsabb lesz a barcelonai teszten, vagy Bahreinben. Az lesz a legjobb, aki a legjobban megérti az autóját és a legjobban tudja azt fejleszteni a szezon során. Szerintem óriási fejlődéseket látunk majd" - mondta a Mercedes új versenyzője. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: