DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz már a szezon előtt új szerződést kaphat

Elégedettek Carlos Sainz eddigi teljesítményével a Ferrarinál, így elég hamar megegyezhetnek az új szerződéséről. Ezt Mattia Binotto árulta el, aki úgy véli, még a télen beszélni fognak erről.

Nagyszerűen alakult a 2021-es év a 27 esztendős versenyző számára, aki tavaly csatlakozott a maranellói alakulathoz. Sainz a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt váltotta a csapatnál, a beilleszkedés pedig jól sikerült.

Az olaszoknál töltött első szezonja végén négy dobogóval és az összetettbeli ötödik hellyel zárt, amivel jobb teljesítményre volt képes, mint a csapattársa Charles Leclerc. Ennek köszönhetően gyorsan új szerződéshez juthat, a jelenlegi ugyanis 2022 végén lejár. A csapatfőnöke szerint már az új idény előtt tárgyalni fognak erről.



„Azt hiszem, ez egy egyszerű megbeszélés lesz, semmi kétség, de egyelőre még nem kezdtük el. Mindenképpen szeretnék leülni és tárgyalni vele erről. Nem tudom, mi jár a fejében és lehet ő sem, szóval még nem tudunk konkrétumokat. Először is szeretném megérteni, hogy mennyire elégedett, szeretnék egy áttekintést készíteni róla a szezonnal kapcsolatban, aztán közösen előretekinteni a jövőre” – mondta Binotto a Motorsport számára.

A csapatfőnök megerősítette, hogy a megbeszélésekre még a télen sort kerítenek, így lehet, hogy Sainz már a szezon rajtja előtt aláírhatja az új kontraktust.

„Azt hiszem, már az utolsó hétvégén is szó volt ilyesmiről. Természetesen úgy gondolom, hogy nagyon jól teljesített a szezon során, nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogyan beilleszkedett, és azzal, ahogyan a pályán és a versenyhétvégéken teljesített. Ezek után nem kétséges, hogy leülünk és megpróbálunk egyezségre jutni. Ez a téli időszakban történik majd meg” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: