DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: 2022-ben nem szabad ütközni

Laurent Mekies szerint 2021-ben belefértek a hibák, de idén annyira fontos lesz a szezon közben kitalált fejlesztések megoldása, hogy nem törhetnek az autók - szóltak a Leclerc-Sainz párosnak...

Úgy készül a Ferrari 2022-re, hogy reményei szerint visszatérhet a bajnoki harcba. A maranellóiak két szezonon keresztül az "árnyékban" dolgoztak, de az egyértelmű, hogy jelentős javulást értek el és 2021-ben megszerezték a konstruktőri harmadik helyezést, az autójuk az évad utolsó szakaszára egyértelmű harmadik erővé vált. Mivel már 2020 elején elmondták, hogy 2022-re és az új szabályokra fókuszálnak, a riválisok közül többen is rajtuk tartják a szemüket - a következő szezonban alighanem ismét sokkal többször vetül rájuk a reflektorfény.

Emiatt nagyobb tétje lesz annak is, hogy milyen teljesítményt nyújt majd Charles Leclerc és Carlos Sainz, valószínűleg nem a figyelemfelkető bravúrokra, hanem a stabil, hibátlan teljesítményre lesz szükség tőlük - ráadásul a költségsapka miatt különösen sokat nyomna a latban egy-egy hiba, amire most Laurent Mekies is felhívta versenyzői figyelmét.

lecsai



"Mivel az egész költségkeret lecsökken, ezért az évközi fejlesztésrekre is kevesebb pénz jut. Több lesz a szezon közben végrehajtott fejlesztés, mint 2021-ben, de kevsebb, mint 2018-2019-ben. Felhívtuk a pilótáink figyelmét arra, hogy legyenek tisztában a határokkal" - idézi a Ferrari-sportigazgató szavait a Formula1news.co.uk nevű lap.

"Azt mondtam nekik, hogy hajtsák egymást, de dolgozzanak össze az autó javítása érdekében. A kettejük párharca segített nekünk is előrébb jutni. Viszont 2021-ben nem hajtottunk végre sok fejlesztést, könnyebben együtt tudtunk élni az esetleges balesetekkel, azonban ez 2022-ben másképp lesz - minden pénz arra kell, hogy fejleszthessünk. Azt most még nem tudjuk, hogy hol tartunk, nincs mihez viszonyítani. Kezdetben óriási volt a köridővesztés, de ennek egy részét már eltüntettük. Azt most senki nem tudhatja, hogy ez elég-e, majd kimegyünk a pályára Barcelonában és reméljük, hogy minden úgy van, ahogy a szimulációk alapján várjuk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: