DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez sosem kételkedett abban, hogy maradhat a Red Bullnál

Sergio Perez már a szezon korai szakaszában tudta, hogy a jövő évben is számol vele a csapat. A Red Bull mexikói pilótája állítja, egyáltalán nem aggódott amiatt, hogy lecserélik és ülés nélkül marad.

Perez karrierje a Red Bullnál nem indult zökkenőmentesen, hiszen bár ígéretesnek tűnt, Max Verstappennel épp úgy nem tudta felvenni a versenyt, mint a holland korábbi csapattársai. Bár egész szezon során küzdött, hogy felérjen csapattársa teljesítményéhez, összetettben végül csak a negyedik helyre ért fel, míg Verstappen világbajnoki címet szerzett.

Igaz, nem indult jól az együttműködés, a szezon második felében Perez látszólag megérkezett és okozott néhány meglepetést. Bevallotta ugyan, hogy az új autóhoz való alkalmazkodás során nehézségei merültek fel, ennek ellenére Christian Horner csapatfőnök és Helmut Marko tanácsadó már korán tudatták vele, hogy a Red Bull számol vele a következő szezonban is. Mint korábban elmondták, ez taktikai lépés volt, hiszen abban bíztak, Perez így magabiztosan és újult erővel térhet vissza a szezon második felében – és így is lett.



A mexikóinak így nem kellett sokat aggódnia azon, hogyan alakul a jövője, ám mint állítja, nem is jutott eszébe afféle gondolat, hogy nem folytathatja a csapatnál. „Egyáltalán nem aggódtam. Úgy értem… karrierem ezen szakaszában nehéz attól tartani, hogy nem kapok helyet” – fogalmazott. 

„Szerintem nagyon jól és rendkívül gyorsan összecsiszolódtunk a Red Bull családon belül. Helmut és Christian már nagyon korán szóltak nekem, hogy ne keresgéljek, mert velem szeretnék folytatni” – emlékezett vissza Perez.

A döntés végül jónak bizonyult. Igaz, a Red Bull elveszítette a konstruktőri bajnokságot a Mercedesszel szemben, pilótapárosuk erősnek bizonyult, hiszen közelebb álltak a győzelemhez, mint az elmúlt években bármikor. Perez az Abu Dhabi Nagydíjon hatalmas segítsége volt Max Verstappennek, aki ezt követően többször is hangoztatta, reméli, hogy még nagyon sokáig maradhat a mexikói csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: